Consilierii generali ai PNL: Cerem Executivului verificarea licenţelor de taximetrie

Consilierii generali ai PNL susţin că legea taximetriei a fost schimbată într-un mod netransparent, solicitând Executivului verificarea şi monitorizarea tuturor licenţelor de transport pentru activitatea de taximetrie.

356 afișări
Imaginea articolului Consilierii generali ai PNL: Cerem Executivului verificarea licenţelor de taximetrie

Consilierii generali ai PNL: Cerem Executivului verificarea licenţelor de taximetrie

"Lipsa de transparenţă şi viziune a fost dovedită încă o dată prin introducere pe ordinea de zi la ultima şedinţă şi a proiectului de hotărâre ce a vizat modificarea regulamentului taximetriei de la nivelul Capitalei. Fără nicio consultare publică, fără nicio dezbatere cu factorii interesaţi, fără a ţine cont de mediul de afaceri sau de interesul bucureştenilor, cei care în fiecare zi folosesc aceste mijloace de transport, executivul Primăriei Capitalei a considerat că e mai bine să facă un asemenea demers pe ascuns. Solicităm pe această cale executivului să demareze procedurile de verificiare şi monitorizare a tuturor licenţelor de transport pentru activitatea de taximetrie", transmit consilierii PNL printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) va fi înfiinţată o comisie a cărei activitate "să genereze un nou regulament de transport transparent, în interesul cetăţenilor, prin care să fim siguri că se vor asigura servicii de calitatea celor care folosesc aceste mijloace de transport."

"Solicităm de asemenea administraţiei PSD de la nivelul Capitalei şi Primarului General Gabriela Firea să prezinte în prima lună a anului viitor, o listă clară a priorităţilor investiţionale pentru anul 2018 ce ar trebui realizate de PMB precum şi un plan clar de management, atribuţii şi activităţi a noilor companii înfiinţate. În următoarea şedinţă de Consiliu General PNL va propune înfiinţarea unei comisii a CGMB formată din consilieri generali şi personalul tehnic al PMB care să organizeze întâlniri cu bucureştenii, pe zone, şi să stabilească priorităţile investiţionale pentru următorii ani. Considerăm că doar dând dovadă de transparenţă şi profesionalism şi aflându-te în dialog permanent cu cetăţenii, administraţia va putea lua cele mai bune decizii pentru Bucureşti", mai spun consilierii PNL din cadrul CGMB.

De asemenea, consilierii PNL au criticat rectificările bugetare din ultimele luni, susţinând că "investiţiile publice sunt aproape de zero, singurele instituţii unde se plimbă bani sunt deja celebrele companii municipale în care lipsa de transparenţă în cheltuirea acestora devine o practică comună".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici