Consilierii PMB au respins darea în plată a unei părţi din Satul Francez în favoarea omului de afaceri Costică Constanda

Consilierii generali din Primăria Bucureşti au respins, joi, proiectul ce viza darea în plată a unei părţi din Satul Francez către omul de afaceri Costică Constanda, care trebuie să recupereze de la Municipalitate, prin sentinţă judecătorească, 115 milioane de euro.

1604 afișări
Imaginea articolului Consilierii PMB au respins darea în plată a unei părţi din Satul Francez în favoarea omului de afaceri Costică Constanda

Mediafax FOTO

Omul de afaceri Costica Costanda trebuie sa recupereze de la Primaria Capitalei, prin sentinţă judecatorească definitivă, emisă de instanţa supremă, 115 milioane de euro.

Consilierii juridici ai Primăriei şi avocaţii omului de afaceri au stabilit că o parte din sumă ar putea fi acoperită dacă Municipalitatea acceptă să-i cedeze o parte din Satul Francez. În acest sens, consilierii generală s-au întrunit, joi dimineaţa, în şedinţă extraordinară pentru a vota proiectul de dare în plată.

Consilierii Capitalei au respins, însă, propunerea. O parte dintre consilieri, respectiv cei PMP, au lipsit, cinci s-au abţinut şi unul a votat „împotrivă”.

De altfel, aceasta este a treia oară în care se încearcă votarea acestei propuneri.

„Din păcate, unii dintre consilierii generali şi-au încălcat jurământul faţă de bucureşteni, nu le pasă că noi, de săptămâna viitoare, nu vom mai putea face nicio plată în beneficiul bucureştenilor. Au votat ori cu butonul abţinere, ori nu şi-au exercitat dreptul de vot, ori, cum este cazul grupului PMP, nu a participat la şedinţă. Liderul grupului PNL a votat împotrivă, iar consilierii generali USR s-au abţinut. Grupul PSD a votat şi doar cei prezenţi din ALDE au votat. Cam acesta este respectul pe care îl arată consilierii generali bucureştenilor”, a spus primarul general, Gabriela Firea, la finalul şedinţei.

Conform edilului, dacă Primăria Bucureşti ar ceda suprafaţa de teren din Satul Francez, de 15.000 de metri pătraţi, familia Constanda nu va mai avea pretenţia de a primi 115 milioane de euro.

Gabriela Firea a mai spus că, în urma deciziei de joi a consilierilor generali, din 3 august, conturile Primariei Capitalei vor fi blocate.

Înainte de şedinţa extraordinară de la Primăria Bucureşti, o femeie a sunat şi a spus că în incinta clădirii se află o bombă. Echipele Serviciului Român de Informaţii şi Poliţia au verificat clădirea şi s-a dovedit că alerta a fost falsă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici