Consilierul din Ministerul Transporturilor Sorina Petronela Ţone, care a rămas fără permis de conducere din cauza vitezei, a fost demisă

Sorina Petronela Ţone a fost demisă din funcţia de consilier personal la cabinetul secretarului de stat în Ministerul Transporturilor Eusebiu Pistru, decizia fiind luată la propunerea demnitarului.

517 afișări

"Doamna Sorina Petronela Ţone a fost angajată până astăzi, 01.09.2011, în funcţia de consilier personal la cabinetul secretarului de stat Eusebiu Pistru", informează Ministerul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, i-a cerut secretarului de stat Eusebiu Pistru să o destituie din funcţia ocupată la cabinetul acestuia pe Sorina Petronela Ţone, despre care presa a relatat că a rămas fără permis de conducere din cauza vitezei şi s-a declarat "provocată" de către poliţişti.

Presa a relatat că Ţone a rămas fără permisul de conducere, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a fost prinsă conducând cu 156 de kilometri la oră pe o şosea din judeţul Iaşi, în afara localităţii, pe un sector de drum unde viteza este limitată la 100 de kilometri la oră.

Ţone i-a acuzat pe poliţişti că au urmărit-o în afara localităţii, pentru a fi înregistrată de radar. "Domnul poliţist, practic, m-a provocat. Nu a fost nimic altceva decât provocare. Domnul poliţist mi-a spus că şeful lui i-a spus să-mi ia permisul", a spus ea.

Sorina Petronela Ţone a fost arestată, în ianuarie 2004, pentru complicitate la luare de mită, în cazul unei mite de 3.700 de dolari luată de la administratorul unei societăţi de transport în schimbul unui carnet cu foi de parcurs "Interbus" necesar desfăşurării activităţii firmei. La acea vreme, Ţone era referent la Serviciul Operatorilor de Transport Rutier, Biroul Baza de Date şi, urmare a punerii sale sub acuzare, a fost suspendată din funcţie de către şeful Autorităţii Rutiere Române. Ea fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici