Constanţa: Aproape 3.000 de tone de alge, adunate de pe plaje în prima jumătate a lunii iulie

Aproape 3.000 de tone de alge au fost adunate de pe plajele litoralului românesc cu ajutorul utilajelor şi a mijloacelor de transport ale Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) în prima jumătate a lunii iulie.

542 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Aproape 3.000 de tone de alge, adunate de pe plaje în prima jumătate a lunii iulie

Constanţa: Aproape 3.000 de tone de alge, adunate de pe plaje în prima jumătate a lunii iulie

Potrivit ABADL, în prima parte a intervalului 29 iunie-15 iulie nu au fost semnalate fenomene de înflorire algală importante pe plajele din staţiunile Năvodari – Mamaia – Constanţa, dar au fost semnalate alge pe mal şi în apă în zona Eforie Sud - Costineşti. În zona de sud a litoralului fenomenul de înflorire s-a manifestat aproape în toate staţiunile (Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia şi Vama Veche).

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale susţin că, începând cu data de 8 iulie, fenomenul de înflorire algală s-a amplificat, cantităţi mari de alge fiind prezente în apă şi la linia ţărmului în special în staţiunea Mamaia şi în zona de sud a litoralului.

„Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a desfăşurat activităţi zilnice, pe timpul nopţii, de igienizare a zonelor necontractate şi a liniei ţărmului cu echipe de muncitori, utilaje şi mijloace de transport, fiind evacuată cantitatea de aproximativ de 3.000 tone de alge”, a transmis ABADL pe pagina de Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici