Constantin I. Năstase, cel mai vârstnic general al Armatei Române şi din lume, a murit la 108 ani

Constantin I. Năstase, cel mai vârstnic general al Armatei Române şi din lume, a murit la 108 ani, anunţă Primăria oraşului Mioveni.

724 afișări
Imaginea articolului Constantin I. Năstase, cel mai vârstnic general al Armatei Române şi din lume, a murit la 108 ani

Sursa foto: Facebook/Primăria Oraşului Mioveni

„O pagină impresionantă de istorie s-a închis odată cu trecerea la cele veşnice a Generalului de Brigadă în Retragere, profesorul Constantin I. Năstase, un simbol al timpurilor şi al rezistenţei umane în faţa celor mai mari provocări ale secolului XX. La vârsta de 108 ani, Generalul Constantin I. Năstase a părăsit această lume cu o poveste de viaţă de-a dreptul uluitoare. Generalul Năstase a fost un adevărat erou al celui de-Al Doilea Război Mondial, luptând în teatrul de război estic în perioada 1941-1944. A fost martor şi participant la evenimente istorice de o importanţă covârşitoare, inclusiv bătălia pentru Odesa şi încercuirea de la Cotul Donului. Supravieţuirea sa în condiţii extreme în timpul marelui război este o mărturie a forţei sale interioare şi a determinării de neclintit de a lupta”, transmite Primăria oraşului Mioveni.

În anul 2022 Constantin I. Năstase a fost avansat la gradul de General-Maior (cu două stele), devenind astfel cel mai vârstnic general al Armatei Române şi din lume.

„Această onoare i-a fost acordată în cadrul unei ceremonii speciale desfăşurate în oraşul Mioveni. După încheierea războiului, Generalul Năstase şi-a dedicat viaţa educaţiei. A absolvit Facultatea de Matematică şi Fizică a Universităţii din Bucureşti şi a devenit profesor de matematică şi fizică. A lăsat o amprentă puternică asupra generaţiilor de elevi pe care le-a format, împărtăşindu-şi cunoştinţele şi experienţa sa de viaţă. Printre realizările sale notabile se numără şi înfiinţarea Muzeului Cula Racoviţa. A adus o contribuţie semnificativă în promovarea culturii şi istoriei locale. Dumnezeu să-i odihnească în pace sufletul”, portivit Primăriei Mioveni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici