Construcţia unei clădiri de cinci etaje în zona Armenească, oprită prin anularea PUD în instanţă

Tribunalul Bucureşti a anulat Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) care dădea posibilitatea construirii unui imobil cu cinci etaje şi o înălţime de 21 de metri în zona protejată Armenească din Sectorul 2 al Capitalei, unde înălţimea maximă permisă a clădirilor este de zece metri, potrivit unui ONG.

486 afișări
Imaginea articolului Construcţia unei clădiri de cinci etaje în zona Armenească, oprită prin anularea PUD în instanţă

Construcţia unei clădiri de cinci etaje în zona Armenească, oprită prin anularea PUD în instanţă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul arată, într-un comunicat de luni, că Tribunalul Bucureşti a anulat prin decizia pronunţată, miercuri, Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) şi autorizaţia de construire pentru un imobil compus din parter şi cinci etaje, cu înălţimea de 21 de metri, care urma să fie ridicat în strada Armenească nr. 32 , la intersecţia cu strada Latină.

PUD-ul fusese aprobat de Consiliul Local al Sectorului 2 în aprilie 2008, iar autorizaţia de construire fusese emisă de primarul Sectorului 2 în octombrie 2008. Potrivit reprezentanţilor ONG-ului, ambele documente au fost emise ilegal, întrucât pentru zona protejată Armenească înălţimea maximă prevăzută de Planul Urbanistic General este de zece metri. De asemenea, ambele acte încălcau Hotărârea Consiliului General 66/2006 privind locurile de parcare. Cele două acte fuseseră avizate favorabil de Direcţia de Cultură Bucureşti şi au fost declarate ilegale de către instanţă.

Potrivit sursei citate, beneficiarul construcţiei ar fi fost firma Latina Developement. Acţiunea de anulare în instanţă a actelor a fost iniţiată separat de vecinii afectaţi, Dana Andreia Dufaut şi familia Bolomey, dosarele fiind conexate de instanţă. În favoarea celor doi reclamanţi au intervenit în dosar Ministerul Culturii şi Asociaţia Salvaţi Bucureştiul.

Societatea Latina Developement SRL a cerut în cadrul procesului proprietarei Dufaut daune de un milion de euro pentru întârzierea lucrărilor, cerere care a fost respinsă de instanţa de judecată, a mai precizat Asociaţia Salvaţi Bucureştiul.

"Decizia Tribunalului Bucureşti confirmă încă o dată sutele de ilegalităţi urbanistice de la Primăria Sectorului 2 - unde primarul Neculai Onţanu şi arhitectul şef Bogdan Părvanu sunt încă în funcţie şi de la Direcţia de Cultură Bucureşti - unde consilierii Ileana Kisilewicz şi Graţiela Hanganu, care au semnat avizele ilegale sunt încă în funcţie, mai arată sursa citată.

În 8 aprilie, Tribunalul Bucureşti a anulat un alt Plan Urbanistic de Detaliu (PUD), care dădea posibilitatea construirii unui imobil cu 15 etaje vizavi de Şcoală Centrală, în zona protejată "Icoanei" din Sectorul 2 al Capitalei, unde înălţimea maximă permisă a clădirilor este de zece metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici