Contestaţia lui Dinescu faţă de decizia ANI, transmisă luni, în ultima zi, prin poştă

Mircea Dinescu a contestat în termenul prevăzut de lege decizia ANI privind incompatibilitatea sa, transmiţând documentele către Curtea de Apel prin poştă, luni, în ultima zi din termenul prevăzut de lege pentru formularea unei contestaţii, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse din CNSAS.

19 afișări
Imaginea articolului Contestaţia lui Dinescu faţă de decizia ANI, transmisă luni, în ultima zi, prin poştă

Contestaţia lui Dinescu faţă de decizia ANI, transmisă luni, în ultima zi, prin poştă (Imagine: Cristina Simon/Mediafax Foto)

"Documentul a fost transmis ieri (luni, n.r.), prin poştă, către Curtea de Apel Bucureşti. Acest lucru poate fi probat cu cele înscrise pe plic. Ieri a fost ultima zi în care contestaţia putea fi trimisă, deci totul este legal, domnul Dinescu a fost în termen, iar Agenţia Naţională de Integritate (ANI) s-a grăbit", au declarat, pentru MEDIAFAX, sursele citate.

Conform comunicatului de marţi al ANI, actul de constatare în cazul lui Dinescu a fost întocmit în 1 februarie 2010 şi "emis" de ANI în 3 februarie. Termenul de 15 zile în care poate fi făcută contestaţia începe să curgă însă de a doua zi după momentul la care cel vizat semnează de primirea documentului.

Contactaţi de MEDIAFAX săptămâna trecută, reprezentanţii ANI nu au putut preciza care este data la care Dinescu a primit oficial actul de constatare al ANI, şi, implicit, nici care este ultima zi în care documentul poate fi contestat. Nici Mircea Dinescu nu şi-a putut aminti care este ziua exactă în care a primit documentul de la ANI.

Sursele din CNSAS au declarat însă că "în mod cert" luni a fost ultima zi în care contestaţia putea fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici