Continuă blocajul în Marea Roşie. Gruparea Houthi ameninţă cu intensificarea atacurilor

Gruparea Houthi din Yemen, susţinută de Iran, îşi va intensifica atacurile asupra navelor din Marea Roşie, a declarat joi liderul grupării rebele, Abdulmalik al-Houthi.

162 afișări
Imaginea articolului Continuă blocajul în Marea Roşie. Gruparea Houthi ameninţă cu intensificarea atacurilor

Gruparea Houthi ameninţă cu intensificarea atacurilor în Marea Roşie

Militanţii Houthi au lansat din noiembrie atacuri repetate cu drone şi rachete în Marea Roşie, strâmtoarea Bab el-Mandeb şi Golful Aden.

"Operaţiunile din Marea Roşie şi Marea Arabiei, strâmtoarea Bab el-Mandeb şi Golful Aden continuă, se intensifică", a declarat liderul grupării rebele, Abdulmalik al-Houthi, relatează Reuters.

Atacurile Houthi perturbă o rută care reprezintă aproximativ 12% din traficul maritim mondial şi obligă companiile de transport naval să adopte rute mai lungi şi mai costisitoare, în jurul Africii.

Discursul liderului Houthi a avut loc în aceeaşi zi în care gruparea rebelă a prevenit, printr-un comunicat, companiile de transport maritim şi firmele de asigurări să nu trimită nave care au legături cu SUA, Marea Britanie şi Israel în zonă.

Navele care sunt deţinute integral sau parţial de persoane sau entităţi israeliene, americane sau britanice sau care navighează sub pavilionul acestora ”sunt interzise în Marea Roşie, Golful Aden şi Marea Arabiei”, a avertizat gruparea insurgentă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici