Contract de peste 40 de milioane de lei, pentru ca trenurile să poată merge cu peste 160 km/h

CFR SA a semnat contractul pentru modernizarea liniei CF Coşlariu - Cluj-Napoca.

2264 afișări
Imaginea articolului Contract de peste 40 de milioane de lei, pentru ca trenurile să poată merge cu peste 160 km/h

Contract de peste 40 de milioane de lei, pentru ca trenurile să poată merge cu peste 160 km/h

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA şi Asocierea TPF Inginerie SRL – SC ISPCF SA – SC Baicons Impex SRL au semnat, vineri, contractul, în valoare de 41.842.445 RON (fără TVA), pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, în vederea modernizării liniei de cale ferată Coşlariu - Cluj-Napoca, pentru viteza maximă de circulaţie de 160 km/h pentru trenurile de călători, respectiv de 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Studiul de fezabilitate şi Proiectul Tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată, în lungime de aproximativ 99 km, au drept scop identificarea soluţiei optime din punct de vedere tehnic, economic şi operaţional pentru modernizarea liniei de cale ferată Coşlariu – Cluj-Napoca, ţinând cont de conformarea în relaţie cu standardele europene şi cerinţele de interoperabilitate la nivelul reţelei feroviare româneşti.

Obiectivul general al contractului de prestări servicii este modernizarea infrastructurii feroviare între Coşlariu şi Cluj-Napoca pentru creşterea numărului de pasageri şi a volumului de mărfuri transportate, precum şi îndeplinirea următoarelor obiectivelor:

- creşterea vitezei de circulaţie şi, implicit, reducerea duratei de călătorie pe întreaga secţiune

- creşterea numărului de călători, inclusiv a numărului de turişti

- creşterea volumului de mărfuri transportate la nivel intern şi internaţional

- îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie şi creşterea gradului de siguranţă, gestionând în acelaşi timp impactul asupra mediului, în conformitate cu standardele europene.

Valoarea contractului este de 41.842.445 RON (fără TVA), sursa de finanţare fiind asigurată din Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei - CEF Sector Transport, în procent de 85% din valoarea eligibilă, iar restul sumei va fi suportat de la Bugetul de stat.

Durata contractului este de 23 de luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cfr,
contract,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici