Contractul de detaşare a directoarei Şcolii nr. 172 "Sfântul Andrei", suspendat de ISMB - surse

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a suspendat contractul de detaşare pe funcţie a directoarei de la Şcoala nr. 172 "Sfântul Andrei", după verificările care au fost făcute, privind colecte de bani, potrivit unor surse din cadrul unităţii de învăţământ.

2363 afișări
Imaginea articolului Contractul de detaşare a directoarei Şcolii nr. 172 "Sfântul Andrei", suspendat de ISMB - surse

Contractul de detaşare a directoarei Şcolii nr. 172 "Sfântul Andrei", suspendat de ISMB - surse (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

Sursele citate au precizat că decizia a fost luată vineri, după ce ISMB a făcut verificări la Şcoala nr. 172, în urma unei sesizări privind strângerea unor sume de bani pentru cumpărarea mai multor bunuri, precum imprimantă multifuncţională, televizor, tablă magnetică şi un laptop.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a declanşat, luni, verificări la Şcoala Gimnazială "Sfântul Andrei", Colegiul Economic "Costin C. Kiriţescu" şi Liceul Teoretic "Nicolae Iorga", după ce a primit sesizări privind colecte de bani.

Consiliul de Administraţie al ISMB decide, vineri, sancţiunile administrative ce pot fi date în cazul celor trei unităţi de învăţământ la care au fost făcute verificări.

Consiliul de Administraţie al Colegiului "Costin Kiriţescu" a decis, joi, sancţionarea cu avertisment a profesoarei Vasilica Dumitrescu, care a fost înregistrată de o elevă, în timpul orei, când spunea că ar trebui strânşi bani pentru a schimba băncile.

În cazul profesoarei Gina Barbu, reclamată de mama unui elev din clasa a VI-a că ar fi pretins bani pentru cadouri, bănci, paznici, auxiliare şi pentru femeia de serviciu, Consiliul de Administraţie al şcolii nu a dispus nicio sancţiune.

În urma anchetei interne de la Colegiul Economic "Costin Kiriţescu" a rezultat şi că multe dintre materialele care au ajuns în presă erau înregistrări mai vechi, folosite în actualul context, dar şi acelea incomplete. De asemenea, unele informaţii care au ajuns în presă nu erau adevărate, mai ales cele vizând o elevă în cazul căreia un profesor ar fi propus nota 3 la purtare.

În ultimele zile, după incidentul de la Şcoala nr. 10, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a primit mai multe sesizări privind colecte de bani în şcoli.

Consiliul de Administraţie al Şcolii nr. 10 "Maria Rosetti" din Capitală a decis, în 10 ianuarie, desfacerea disciplinară a contractului de muncă al învăţătoarei Dana Blându, care a cerut bani pentru cadourile ce urmau să fie date de sărbători unor angajaţi ai şcolii. De asemenea, şcoala a decis şi sesizarea Parchetului în cazul învăţătoarei, pentru aspecte penale care ar fi fost săvârşite de Dana Blându, anchetatorii urmând să stabilească dacă aceasta a primit în acest fel foloase necuvenite.

Un dosar penal în cazul învăţătoarei Dana Blându este deja înregistrat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, în urma unei sesizări făcute, în 30 decembrie 2013, de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Dosarul a fost trimise în 8 ianuarie de procurori la Secţia 6 Poliţie, unde anchetatorii care fac cercetări pentru primire de foloase necuvenite.

Anchetatorii au stabilit să audieze aproximativ 20 de părinţi ai copiilor din clasa învăţătoarei Dana Blându. Audierile la Secţia 6 Poliţie au început în 9 ianuarie, când au fost să dea declaraţii femeia care a înregistrat-o pe învăţătoare atunci când cerea bani pentru cadouri şi tatăl altui copil. Potrivit anchetatorilor, după ce vor fi audiaţi cei aproximativ 20 de părinţi, va fi citată pentru a se prezenta la Secţia 6 Poliţie şi învăţătoarea Dana Blându.

Ancheta administrativă de la Şcoala nr. 10 şi cea a Parchetului Judecătoriei Sector 2 au început după ce în presă a fost prezentată o înregistrare video preluată de pe YouTube, în care este surprinsă o discuţie între părinţi şi învăţătoarea Dana Blându, care cere bani pentru cadourile de sărbători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici