Controale ANSVSA în ţară la produsele lactate distribuite prin programul “Laptele şi cornul”

ANSVSA a dispus, între 22 martie - 6 aprilie 2016, organizarea de controale oficiale care vizează respectarea condiţiilor sanitare veterinare referitoare la producerea, colectarea şi procesarea laptelui crud şi a produselor lactate, inclusiv a celor distribuite prin programul “Laptele şi cornul".

474 afișări
Imaginea articolului Controale ANSVSA în ţară la produsele lactate distribuite prin programul “Laptele şi cornul”

Controale ANSVSA în ţară la produsele lactate distribuite prin programul “Laptele şi cornul” (Imagine: Elvira Gheorghita/ Arhiva Mediafax Foto)

"Directorii executivi ai DSVSA judeţene vor colabora cu Instituţiile Prefectului şi cu Direcţiile de Sănătate Publică, în vederea organizării unor controale tematice comune (DSVSA-DSP) în ferme de animale producătoare de lapte, centre de colectare şi unităţi de procesare a laptelui, conform atribuţiilor ce revin DSVSA şi DSP, stabilite de legislaţia în vigoare şi, respectiv, în baza Protocolului de colaborare, încheiat în anul 2012, între ANSVSA şi Ministerul Sănătăţii", potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor.

O atenţie deosebită va fi acordată respectării condiţiilor de igienă şi a lanţului frigorific pe durata transportului, a depozitării laptelui şi a produselor lactate distribuite prin programul “Laptele şi cornul”, mai precizează oficialii ANSVSA.

Astfel, vor fi efectuate controale oficiale la depozitele independente care asigură depozitarea produselor lactate, precum şi la operatorii care deţin mijloace de transport şi asigură distribuţia laptelui şi a produselor lactate distribuite în cadrul acestui program.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici