Verificări la o firmă dorneană care ar fi livrat lapte prin programul "Laptele şi cornul" în Galaţi

Autorităţile sanitare şi cele veterinare sucevene fac verificări la o firmă dorneană care ar fi livrat lapte, prin programul "Laptele şi cornul" în Galaţi, unde mai mulţi copii au avut simptome de toxiinfecţie alimentară, fiind oprite peste 5.500 de cutii de lapte.

256 afișări
Imaginea articolului Verificări la o firmă dorneană care ar fi livrat lapte prin programul "Laptele şi cornul" în Galaţi

Verificări la o firmă dorneană care ar fi livrat lapte prin programul "Laptele şi cornul" în Galaţi

Directorul DSVSA Suceava, Laurenţiu Leon Postolache, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că instituţia pe care o conduce a primit prin sistemul rapid de alertă o sesizare din partea autorităţilor din Galaţi privind un lot de cutii cu lapte produse de o firmă dorneană şi care este incriminat în cazul celor circa 40 de elevi de la o şcoală generală din Galaţi care au consumat lapte livrat la şcoală prin programul "Laptele şi cornul".

El a spus că lotul incriminat a fost identificat şi au fost reţinute circa 5.500 de cutii de lapte, la care se adaugă şi cutii de lapte retrase direct de producător.

Totodată, de la firma respectivă au fost luate toate documentele necesare pentru anchetă şi probe din lapte care urmează să fie analizate la Laboratorul DSVSA Suceava, iar primele rezultate sunt aşteptate în cursul zilei de luni.

Leon Postolache a menţionat că laptele respectiv este pasteurizat, iar firma producătoare este una de elită.

"Vom vedea ce rezultă în urma analizelor de laborator”, a spus directorul DSVSA Suceava.

Şi o echipă a DSP Suceava, sesizată prin sistemul de alertă rapidă de DSP Galaţi, a efectuat, vineri, verificări la firma respectivă de prelucrare a laptelui, controalele vizând starea igienico-sanitară, fişele de sănătate ale angajaţilor şi certificatele de conformitate a materialelor care intră în contact cu alimentele.

Joi, 40 de elevi de la Şcoala Generală nr. 40 “Iulia Haşdeu” din Galaţi au fost transportaţi la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat laptele distribuit prin programul "Laptele şi cornul", 36 dintre aceştia rămânând internaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici