Controale în trafic: Peste 300 de şoferi au rămas fără permis, majoritatea pentru că au condus cu viteză

Peste 300 de şoferi au rămas fără permisul de conducere şi aproximativ 7.000 au fost amendaţi, sâmbătă, majoritatea pentru că au condus cu viteză, s-au urcat băuţi la volan sau au depăşit neregulamentar.

139 afișări
Imaginea articolului Controale în trafic: Peste 300 de şoferi au rămas fără permis, majoritatea pentru că au condus cu viteză

Controale în trafic: Peste 300 de şoferi au rămas fără permis, majoritatea pentru că au condus cu viteză (Imagine: Laszlo Mihaly/Arhiva Mediafax Foto)

Peste 2.500 de poliţişti de la rutieră şi de la ordine publică au fost, sâmbătă, pe drumurile naţionale, pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave şi pentru fluidizarea traficului rutier, arată duminică Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

De asemenea, 469 de aparate radar au fost amplasate în trafic, mii de şoferi fiind surprinşi circulând cu viteză sau încălcând regulile de circulaţie.

În urma controalelor în trafic au fost constatat 126 de infracţiuni, dintre care 103 la regimul circulaţiei rutiere şi 23 de altă natură, a precizat sursa citată.

De asemenea, au fost reţinute 313 permise de conducere, dintre care 102 pentru viteză, 69 pentru depăşire neregulamentară, 68 pentru consum de alcool şi 74 pentru alte abateri, fiind retrase şi 96 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au dat 7.324 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 7.025 pentru încălcarea regulilor de circulaţie şi 299 pentru alte abateri, în valoare totală de 1.296.244 lei.

Dintre şoferii sancţionaţi, 3.840 au primit amenzi pentru viteză, 73 pentru depăşire neregulamentară, 55 pentru consum de alcool şi 3.057 pentru alte abateri.

Poliţia Română a precizat că duminică se va intensifica traficul rutier, mai ales pe sectoarele de drum care leagă Capitala de staţiunile din zona montană, numărul poliţiştilor fiind suplimentat.

Astfel, duminică sunt, pe drumurile naţionale, peste 3.700 de poliţişti, dintre care 2.200 de la rutieră şi 1.500 de la ordine publică, precum şi 500 de aparate radar.

Poliţiştii atenţionează că pe unele drumuri este ceaţă, care reduce vizibilitatea între 200 şi 50 de metri, iar unele porţiuni de drum sunt acoperite cu mâzgă şi polei.

Şoferii sunt sfătuiţi să verifice starea maşinii înainte de a pleca la drum şi să se intereseze de starea traseului pe care urmează să îl parcurgă.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor din trafic, în special când se merge în coloană, să evite efectuarea depăşirilor când traficul este aglomerat şi să mărească distanţa în mers între maşini.

De asemenea, şoferii trebuie să aibă aprinse luminile de întâlnire, pe toate categoriile de drumuri, să nu frâneze brusc, mai ales pe drumurile cu polei, să folosească frâna de motor şi să nu vireze şi frâneze în acelaşi timp.

Şoferii începători sunt sfătuiţi să nu conducă pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere, a precizat Poliţia Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici