Controale la centre comerciale din Bucureşti şi Ilfov, pentru un prejudiciu de un milion de euro

Mai multe centre comerciale din Bucureşti şi din judeţul Ilfov sunt controlate, sâmbătă dimineaţă, de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor - Poliţia Capitalei, fiind vizate firme care, prin evaziune fiscală şi spălare de bani, ar fi creat un prejudiciu estimat la un milion de euro.

126 afișări
Imaginea articolului Controale la centre comerciale din Bucureşti şi Ilfov, pentru un prejudiciu de un milion de euro

Controale la centre comerciale din Bucureşti şi Ilfov, pentru un prejudiciu de un milion de euro (Imagine: Arhiva Mediafaxfoto)

Societăţi comerciale controlate sunt suspectate de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul achiziţiilor intracomunitare, precizează Poliţiei Capitalei.

Controalele sunt efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul Serviciilor de Investigare a Fraudelor - Sectoarele 1, 2, 3, 4, 5 şi 6 Poliţie.

Potrivit sursei citate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a fost organizată, de asemenea, o acţiune în punctul de trecere a frontierei Giurgiu, pe ruta Giurgiu - Bucureşti, care a vizat identificarea mijloacelor de transport utilizate de cei în cauză pentru introducerea în ţară de legume, fructe, mărfuri congelate şi materiale de construcţii.

Persoanele implicate în această activitate infracţională au folosit pe circuitele comerciale mai multe firme "fantomă", în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor datorate bugetului general consolidat al statului, o mare parte din profitul ilicit astfel obţinut fiind transferat în afara ţării, prin sisteme de tip money online, potrivit poliţiştilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici