Controale la taximetrişti: Şoferi care conduceau fără permis şi aparat ce modifica tariful/ Ce au găsit poliţiştii de la Rutieră

Brigara Rutieră Bucureşti anunţă că în ultimele două zile au fost verificate 170 de autoturisme folosite pentru taximetrie şi că au fost aplicate 96 de sancţiuni contravenţionale. În timpul controalelor au fost identificaţi şi doi şoferi care făceau taximetrie, dar aveau permisele suspendate.

1392 afișări
Imaginea articolului Controale la taximetrişti: Şoferi care conduceau fără permis şi aparat ce modifica tariful/ Ce au găsit poliţiştii de la Rutieră

Controale la taximetrişti: Şoferi care conduceau fără permis şi aparat ce modifica tariful/ Ce contravenţii au găsit poliţiştii de la Rutieră

Cele 96 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 39.000 de lei, au fost aplicate pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie.

Totodată, sâmbătă a fost identificat un bărbat în vârstă de 65 de ani care făcea taximetrie fără autorizaţie şi cu permisul de conducere suspendat. Un caz similar a fost înregistrat câteva ore mai târziu, fiind vorba de această dată de un bărbat în vârstă de 62 de ani. În ultima situaţie, poliţiştii au mai stabilit că omul nu este la prima abatere: "Persoana în cauza avea întocmite mai multe dosare de cercetare penală pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat".

În cazul celor doi au fost întocmite două dosare de cercetare penală pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat, se arată în comunicatul Brigăzii Rutiere.

În cadrul verificărilor au fost identificaţi 17 şoferi care nu deţineau autorizaţie taxi valabilă, iar în cazul acestora a fost dispusă măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reţinerea certificatului şi plăcuţelor de înmatriculare.

Într-un alt caz, poliţiştii au găsit un taximetru dotat cu aparat de taxare ce putea să modifice tariful curselor. În aceasta situaţie a fost sancţionat şoferul cu o amendă în valoare de 5000 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici