Control la Spitalul Băicoi, după ce un medic a fost filmat că refuză să interneze o pacientă / Cristian Grasu: Dacă pacienta a fost tratată, lucrurile sunt în regulă/ UPDATE: Doctorul a demisionat

Ministerul Sănătăţii a cerut ca DSP Prahova să demareze un control atât la Spitalul Orăşănesc Băicoi, pentru a se determina motivele pentru care medicul de gardă a folosit un comportament inadecvat, dar şi la Spitalul Judeţean Ploieşti, pentru a se stabili dacă pacienta putea fi internată acolo.

1675 afișări
Imaginea articolului Control la Spitalul Băicoi, după ce un medic a fost filmat că refuză să interneze o pacientă / Cristian Grasu: Dacă pacienta a fost tratată, lucrurile sunt în regulă/ UPDATE: Doctorul a demisionat

Cristian Grasu, despre medicul filmat în timp ce refuza internarea unei persoane: Dacă pacienta a fost tratată, lucrurile sunt în regulă

UPDATE 15.00 Medicul filmat în timp ce refuză internarea unei paciente de 87 de ani, cu afecţiuni cardiace, în Spitalul Orăşenesc Băicoi şi rupe fişele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a solicitat, luni, încetarea contractului de colaborare, iar în Comisia de disciplină şi-a cerut scuze.

”Dânsa avea contract de colaborare cu noi pentru efectuarea unor gărzi. Este angajată la Spitalul din Drajna. S-a întrerupt colaborarea cu dânsa. A fost cu un pas înaintea noastră, ca să zic aşa. A solicitat dânsa prima încetarea contractului. Oricum, decizia ar fi fost aceeaşi şi a comisiei de disciplină şi a consiliului de etică. A renunţat însă dânsa la contracul de colabore cu noi”, a declarat Irimescu.

Potrivit acesteia, în faţa comisiei de disciplină a spitalului, medicul Marta Coman şi şi-a cerut scuze pentru comportamentul său.

”Şi-a cerut scuze şi familiei. Susţine că nici dânsa nu era într-o stare de sănătate prea bună, era şi un volum mare de muncă. Dânsa spune că a avut la început, cu familia, un schimb de replici mai dur. Şi-a pierdut răbdarea”, a afirmat directorul Spitalului Orăşenesc Băicoi.

Marta Coman este medic pneumofiziolog şi făcea gărzi la Spitalul Orăşenesc Băicoi de un an şi jumătate.

"S-a declanşat anchetă atât la Băicoi, pentru a vedea de ce se foloseşte o astfel de atitudine şi la Ploieşti, să vedem de ce o pacientă cu probleme cardiace nu a fost păstrată în spital. Cei de la Ploieşti ne-au spus că nu mai aveau locuri, dar o să verificăm acest aspect, iar dacă cineva a făcut vreo greşală, o să luăm toate măsurile care se impun", a declarat, pentru Mediafax, Cristian Grasu, secretar de stat în ministerul Sănătăţii.

Cristian Grasu a explicat că pacienta a fost "plimbată" de mai multe ori între Spitalul Orăşănesc Băicoi şi Spitalul Judeţean Ploieşti.

"Bătrâna a fost pe 2 ianuarie la spitalul din Băicoi, cu tahicardie şi cu hipertensiune şi durere în piept şi a fost trimisă la Ploieşti. Iar pe data de 6 ianuarie s-a prezentat din nou la Băicoi, de data aceasta cu fibrilaţii şi a fost trimisă, din nou, la Ploieşti, la cardiologie. În aceeaşi zi, s-a întors la Băicoi, cu indicaţia de internare aici. Într-un final, înţeleg că a şi fost internată. Doamna doctor este pneumolog şi, probabil, nu s-a simţit foarte confortabil cu un caz de cardiologie, în gardă. Dar, bineînţeles, acest lucru nu scuză comportamentul, putea să vorbească frumos", a adăugat secretarul de stat.

Cristian Grasu: Dacă pacienta a fost tratată, lucrurile sunt în regulă

Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, referitor la cazul de la Spitalul din Băicoi, unde medicul de gardă a fost filmat refuzând internarea unui pacient, că dacă persoana respectivă "a fost tratată, lucrurile sunt în regulă".

"Am iniţiat prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova o anchetă la Spitalul din Băicoi cât şi la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului din Ploieşti. Spitalul din Băicoi nu are angajat un cardiolog, competenţa lor este limitată. Doamna doctor este pneumolog, era de gardă şi specialitatea dumneaei nu se refera la probleme cardiovasculare. Atitudinea respectivă o reprezintă pe doamna. Am deschis o anchetă, vom vedea rezultatul anchetei, apoi se vor lua nişte decizii",.

Cristian Grasu a precizat că medicul va continua să profeseze până la rezultatul anchetei, menţionând că o postare pe Facebook nu poate fi luată în considerare drept o sesizare.

"Din punctul meu de vedere, dacă pacienta a fost internată şi tratată, lucrurile sunt în regulă".

Întrebat despre comportamentul medicului, Cristian Grasu a răspuns : "E o problema de civilizaţie, de educaţie".

Primarul din Băicoi, Marius Constantin, a declarat că medicul care apare în filmare nu este angajat al Spitalului Orăşenesc Băicoi, ci are doar un contract de colaborare pentru gărzi. În urma scandalului, contractul va fi sistat.

”Am dispus o anchetă. Medicul nu este angajatul spitalului nostru, are doar o colaborare pe gardă, pentru că nu avem suficienţi medici ca să acoperim gărzile. Nu găsim o justificare a comportamentului doamnei doctor. Are o reacţie care nu se explică în niciun fel, de aceea vom întrerupe colaborarea”, a declarat Constantin.

Un doctor de la Spitalul Orăşenesc Băicoi a fost filmat în timp ce refuză internarea unui pacient trimis de la Spitalul Judeţean Ploieşti, iar într-un acces de furie rupe actele cu care persoana respectivă s-a prezentat la spital. Potrivit unei înregistrări care a apărut în mediul online, o femeie s-a prezentat la Spitalul Orăşenesc Băicoi cu o rudă, trimisă de Spitalul Judeţean Ploieşti, unde medicii ar fi scris "retur internare Băicoi". Doctoriţa refuză internarea aparţinătorului femeii, iar întrebată asupra motivelor, răspunde: ”Ştiţi care e chestia? Eu ies din gardă mâine la ora 8. Dacă îmi mai vin 20 ca dvs ...”.

Femeia îi spune medicului că a venit la Băicoi pentru a-şi interna ruda, la care medicul îi spune: ”Aţi venit şi vă trimit acasă”. Întrebată de ce refuză internarea, medicul răspunde: ”Nu vreau. (...) Internările nu se fac de la Ploieşti la Băicoi, aici eu hotăresc, nu Ploieştiul peste mine. (...) Nu-mi merge pixul”.

În cele din urmă, într-un acces de furie, doctoriţa rupe actele cu care femeia s-a prezentat la spital.

Managerul Spital Orăşenesc Băicoi, Irimescu Andreea, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în acest caz a fost deschisă o anchetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici