Control naţional la instalaţiile de depozitare şi comercializare a carburanţilor, inclusiv GPL

Premierul Marcel Ciolacu a dispus luni începerea unui control la nivel naţional cu privire la îndeplinirea condiţiilor de autorizare, funcţionare şi exploatare a tuturor instalaţiilor de depozitare şi comercializare a carburanţilor, inclusiv GPL.

134 afișări
Imaginea articolului Control naţional la instalaţiile de depozitare şi comercializare a carburanţilor, inclusiv GPL

Control naţional la instalaţiile de depozitare şi comercializare a carburanţilor, inclusiv GPL

„Premierul României Marcel Ciolacu a dispus astăzi (luni - n.r.) începerea unui control la nivel naţional cu privire la îndeplinirea condiţiilor de autorizare, funcţionare şi exploatare a tuturor instalaţiilor de depozitare şi comercializare a carburanţilor, inclusiv GPL. Decizia vine ca urmare a tragediei petrecute acum două zile la Crevedia şi are ca scop identificarea urgentă a potenţialelor situaţii care ar putea fi produse şi implică riscuri legate de siguranţa publică”, anunţă Executivul.

La această acţiune de control vor participa reprezentanţi ai tuturor instituţiilor publice care au atribuţii legale în această privinţă, respectiv ISCIR şi CNCIR pentru autorizarea şi controlul instalaţiilor sub presiune, ISU pentru siguranţa în exploatare a punctelor de lucru în care se efectuează operaţiuni cu carburanţi, ITM pentru respectarea obligaţiilor privind contractele de muncă, Agenţia Naţională de Mediu pentru respectarea obligaţiilor de mediu, Poliţia pentru respectarea legislaţiei privind ordinea şi siguranţa publică, ARR şi ISCTR pentru autorizarea şi controlul cisternelor de transport, precum şi ANAF şi Vamă pentru respectarea obligaţiilor de natură fiscală.

„Ca urmare a acestei decizii, vicepremierul Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, va semna un ordin prin care autorizează prefecţii din fiecare judeţ al ţării să constituie şi să coordoneze echipe mixte de control formate din reprezentanţii instituţiilor menţionate mai sus. Ministerul Afacerilor Interne va comunica periodic rezultatele acestui control şi va pune la dispoziţia organelor de cercetare penală orice dovezi legate de posibile ilegalităţi”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici