Trecut controversat pentru Brai-Cata, firma pe care Clotilde Armand a adus-o la Sectorul 1. „Puteam pierde 40 de milioane de euro”

  • În 2017, SC Brai-Cata SRL a câştigat licitaţia pentru ridicarea deşeurilor în 60 de localităţi din Timiş.
  • Pentru că firma nu şi-a onorat contractele, CJT a fost în pericol de a pierde fonduri europene.
  • În cele din urmă, toate primăriile afectate au reziliat contractele cu Brai-Cata.
12678 afișări
Imaginea articolului Trecut controversat pentru Brai-Cata, firma pe care Clotilde Armand a adus-o la Sectorul 1. „Puteam pierde 40 de milioane de euro”
Controverse uriaşe în jurul firmei Brai-Cata desemnată de Clotilde Armand să ridice gunoaiele din Sectorul 1. Se pare că firma nu şi-a respectat obligaţiile contractuale, de-a lungul timpului. Un exemplu este situaţia din judeţul Timiş, unde luni bune, firma nu a colectat deşeurile. 
 
„N-au avut capacitatea, nici din punct de vedere al echipamentelor. La momentul în care au participat la licitaţie, au depus în documentaţie, că au o anumită flotă cu care intră şi îşi desfăşoară activitatea, iar după aceea, prin prisma neseriozităţii, cred, nu au venit cu această flotă de maşini în teren”, a declarat Călin Dobra, fost preşedinte Consiliului Judetean Timiş, pentru Aleph News.
 
În plus, angajaţii au refuzat să mai lucreze pentru că nu îşi primeau salariile. Iar firma care gestionează staţiile de sortare a blocat accesul maşinilor Brai-Cata, din cauza datoriilor. Şi uite-aşa, 60 de localităţi au rămas cu gunoiul pe strazi.Deşi contractele erau parte a unui proiect european.
 
„Un proiect care are valoarea de aproximativ 40 de milioane de euro şi nefuncţionalitatea proiectului duce la riscul pierderii parţiale sau chiar, mai grav, totale a finanţării europene”, a mai spus Dobra.
 
În anii 2000, presa scria că Brai-Cata este condusă de cetăţeni italieni suspectaţi de legături cu Mafia siciliană. În 2008, italienii s-au retras, iar compania a fost preluată de afaceristul Doru Florescu, acuzat de evaziune fiscală în două dosare. În prezent, compania e deţinută de un asociat unic, apropiat al lui Florescu. Constantin Petrescu e numele lui, om de afaceri din Vâlcea, iar administrator al firmei este Alin Preda.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici