Copaci căzuţi pe Valea Prahovei. Trenurile circulă pe un singur fir între Dărste şi Timişu de Sus

Compania CFR SA informează că trenurile care tranzitează Valea Prahovei circulă pe intervalul de staţii Dărste - Timişu de Sus şi retur pe un singur fir, prin cuplarea unei locomotive Diesel la fiecare garnitură, deoarece linia de contact a fost ruptă de arborii prăbuşiti de pe versanţi.

1237 afișări
Imaginea articolului Copaci căzuţi pe Valea Prahovei. Trenurile circulă pe un singur fir între Dărste şi Timişu de Sus

Această măsură este menţinută în următorul interval orar în care Regionala CF Braşov acţionează cu personal specializat şi cu drezine pantograf pentru tăierea şi îndepărtarea copacilor prăbuşiţi, înlocuirea componentelor avariate, restabilirea continuităţii firului de contact şi a cablului purtător, ambele rupte, şi efectuarea reglajelor la catenară pe o distanţă de aproximativ 1,5 km. Tracţiunea Diesel este realizată cu 3 locomotive ale operatorului naţional CFR Călători.

Avariile produse la sistemul de alimentare cu energie electrică, de arbori prăbuşi de pe versanţi pe calea ferată, au impact direct asupra desfăşurării traficului feroviar în condiţii normale, întrucât este necesară ataşarea unei locomotive Diesel pentru tranzitarea zonei afectate pe un singur fir, fiind astfel înregistrate întârzieri în graficul de circulaţie al trenurilor.

Personalul feroviar specializat intervine la această oră cu drezina pantograf pe întregul interval de la Predeal la Dârste pentru verificarea sistemului de alimentare cu energie electrică, identificarea zonelor unde este întreruptă alimentarea cu energie şi remedierea deranjamentelor, prin înlocuirea componentelor arse (console şi izolatori) şi a firului de contact rupt, intervenţii necesare pentru redeschiderea circulaţiei în condiţii normale, cu locomotive electrice.

Intervenţii pentru remedierea deranjamentelor la sistemul de alimentare cu energie electrică s-au desfăşurat şi în vestul ţării, între staţiile Băniţa şi Merişor, unde s-a acţionat cu 2 drezine pantograf pentru înlocuirea unor componente arse sau topite (consolelor şi izolatorilor) şi a firului de contact rupt. Pe acest interval, circulaţia feroviară s-a reluat în condiţii normale, la ora 8.40.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici