Copaci transformaţi în tranşee pe câmpul de luptă din Ucraina: bătălii duse ca în Primul Război Mondial

Cucerirea acestor tranşee înseamnă pierderi foarte mari, pentru că nu este întotdeauna suficientă bombardarea lor, ci trebuie trimisă şi infanteria.

2438 afișări
Imaginea articolului Copaci transformaţi în tranşee pe câmpul de luptă din Ucraina: bătălii duse ca în Primul Război Mondial

Au fost botezate rândurile morţii. Sunt copaci şi tufişuri care delimitează câmpurile transformate în tranşee de luptătorii celor două tabere.

Cucerirea lor necesită infanterie, ca în Primul Război Mondial.

Unele sunt bine protejate de mine, aşa că înainte de a ajunge la ele este necesar să se deschidă un pasaj. În unele cazuri - aşa cum este documentat de fotografiile din satelit - ele par camuflate: vegetaţia acţionează ca un ecran împotriva recunoaşterii din cer.

Ruşii au săpat luni de zile pentru a construi alei, buncăre şi adăposturi, iar munca lor s-a dovedit fundamentală pentru că liniile au rezistat.

Nu toate posturile sunt ocupate în mod constant, mărimea departamentelor desfăşurate variază şi ele. Sunt locuri unde există o prezenţă masivă de soldaţi, cu mijloace de tot felul. Aceasta este determinată de nevoile imediate sau de decizia comandamentului de a întări un sector, dar şi de disponibilitatea trupelor. În alte zone, unităţile mici le folosesc ca puncte de observaţie şi nu lipsesc locurile în care sunt goale, dar gata să primească militarii.

Adesea au apărut la „răscruce”, în zonele agricole şi nu departe de drumuri, devenind puncte de oprire. Alături de mine, există un număr mare de sisteme antitanc, care sunt eficiente. Cei care merg la asalt trimit drone la recunoaştere pentru identificarea ţintelor. Descoperirea depinde de priceperea „piloţilor”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici