Copii maltrataţi la o grădiniţă privată din Constanţa

Trei angajate ale unei grădiniţe private din Constanţa sunt acuzate că îi băteau pe copii şi îi ameninţau, iar procurorii fac cercetări după ce au obţinut imagini în care se poate vedea cum copiii sunt pălmuiţi sau târâţi, Inspectoratul Şcolar spunând că unitatea funcţiona fără autorizaţii.

3216 afișări
Imaginea articolului Copii maltrataţi la o grădiniţă privată din Constanţa

Copii maltrataţi la o grădiniţă privată din Constanţa (Imagine: Shutterstock)

Abuzurile la care erau supuşi copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani de la Centrul de Dezvoltare şi Educaţie "Micul Regat" din Constanţa au fost descoperite târziu de părinţi.

La un moment dat, văzându-şi copilul că se întorcea speriat de la grădiniţă şi avea noaptea coşmaruri, unul dintre părinţi i-a montat într-o jucărie de pluş un aparat de înregistrare. Astfel, a putut auzi cum erau chinuiţi micuţii de către îngrijitoare, care îi ameninţau, îi loveau şi bruscau.

Ulterior, părinţii au intrat şi în posesia unor imagini filmate de camerele de supraveghere ale centrului, în care se vede cum copiii sunt agresaţi de către îngrijitoare. În mod normal, camerele de supraveghere ar fi trebuit să funcţioneze numai până la ora 12.00, după care, după ce micuţii erau culcaţi, acestea erau oprite de către unul dintre angajaţi. La sfârşitul anului trecut, acesta a lipsit însă câteva zile de la serviciu, iar camerele nu au mai fost oprite, filmând abuzurile la care erau supuşi copiii.

În imagini se vede cum micuţii sunt loviţi, bruscaţi, târâţi şi ameninţaţi, iar o fetiţă care a făcut pe ea a fost obligată să stea neschimbată. În multe dintre cadrele filmate se vede cum îngrijitoarele obişnuiau să-i pălmuiască pe copii peste faţă şi peste cap. În plus, se pare că pentru a-i culca pe copii îngrijitoarele obişnuiau să le dea să bea vin ca să adoarmă.

Părinţii au făcut plângere penală la Parchetul Tribunalului Constanţa, pentru rele tratamente aplicate minorului şi purtare abuzivă, procurorii începând cercetările.

Procurorii precizează că, fiind un caz în care sunt implicaţi minori, nu pot face publice date despre anchetă. Surse judiciare spun că trei dintre angajatele centrului sunt cercetate în acest caz. Femeile ar avea şi contractul de munca suspendat pe durata anchetei.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa spun că grădiniţa respectivă, care este privată, nu are autorizaţie de funcţionare şi nici acreditare.

"Centrul nu este nici autorizat şi nici acreditat. Ei erau obligaţi să ceară un aviz de la Inspectoratul Şcolar. Atât timp cât nu l-au cerut, nu au intrat în baza noastră de date, astfel că nu-l putem verifica. Nu au cerut nici autorizare la ARACIP (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar - n.r.). Ei puteau funcţiona cu aviz de la noi şi cu autorizaţia de la ARACIP; autorizaţie provizorie şi apoi trebuiau să se acrediteze. (...) Părinţii au încheiat contracte cu acest centru educaţional. Cadrele respective care lucrau acolo aveau contracte cu acest centru, nu au fost înregistrate la ISJ", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa, Cristina Ivan.

Taxele percepute părinţilor care au copiii înscrişi ;a Centrul de Dezvoltare şi Educaţie "Micul Regat" din Constanţa sunt cuprinse între 550 de lei pe lună pentru programul 08.00 - 12.00 şi 800 de lei pe lună la programul lung, 08.00 - 17.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici