Copiii din Teleorman transferaţi la spitalul „Marie Curie” nu au sindrom hemolitic- uremic

Copiii transferaţi luni din Teleorman la spitalul „Marie Curie” din Bucureşti nu suferă de sindrom hemolitic- uremic (SHU), a declarat marţi medicul Mihaela Bălgrădean, şefa Secţiei de Nefrologie a spitalului.

1757 afișări
Imaginea articolului Copiii din Teleorman transferaţi la spitalul „Marie Curie” nu au sindrom hemolitic- uremic

Copiii din Teleorman transferaţi la spitalul „Marie Curie” nu au sindrom hemolitic- uremic

Cei doi copii transferaţi luni din Teleorman la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti nu au SHU, a declarat marţi medicul Mihaela Bălgrădean, şefa Secţiei de Nefrologie de la „Marie Curie”.

„În cazul ambilor copii se infirmă sindromul hemolitic-uremic. Sigur că trebuie să revenim un pic la situaţia celor care se află acum în clinică, trebuie să vă spun că atât copilul de la Mioveni cât şi primul copil de la Feteşti, cel care consumase supa de pui, se simt bine şi probabil că vor părăsi spitalul în zilele următoare. Singurul copil care rămâne aici şi rămâne cu probleme serioase de boală este fetiţa care a consumat carne din sarmale. Starea ei nu este foarte bună, are sindrom hemolitic-uremic tipic ce va necesita probabil încă zile lungi de dializă peritoneală şi alte tratamente care să încerce să amelioreze toată această simptomatologie a bolii, care este proastă, pe mai multe planuri”, a spus Bălgrădean, marţi dimineaţa, în cadrul unei conferinţe de presă la spital.

Medicul a mai explicat că vaccinurile nu sunt cauza acestei boli. „Cauza acestei boli (SHU) se leagă în primul rând de reguli de igienă. Trebuie să avem grijă ce le dăm să mănânce copiilor pe care îi creştem”, a mai spus Bălgrădean.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici