Copiii funcţionarilor români din instituţiile UE vor frecventa gratuit şcolile europene

Copiii funcţionarilor români angajaţi în instituţiile europene şi cei ai funcţionarilor din cadrul Reprezentanţei României pe lângă Uniunea Europeană vor frecventa gratuit şcolile europene, în baza Convenţiei UE în domeniu, aprobată în şedinţa de marţi a Guvernului printr-un proiect de lege.

4 afișări
Imaginea articolului Copiii funcţionarilor români din instituţiile UE vor frecventa gratuit şcolile europene

Copiii funcţionarilor români din instituţiile UE vor frecventa gratuit şcolile europene

Modalităţile concrete de aplicare a Convenţiei privind definirea statutului şcolilor europene vor fi stabilite prin acte normative ulterioare, precizează Executivul.

Şcolile europene au fost înfiinţate pentru educaţia copiilor personalului angajat în instituţiile comunitare.

În calitatea sa de membru al Uniunii Europene, România poate adera la Convenţia privind Statutul Şcolilor europene.

În fiecare şcoală, procesul de instruire cuprinde trei cicluri, preşcolar, primar şi secundar.

Fiecare ţară are dreptul la propria secţie lingvistică, dacă se întruneşte numărul necesar de elevi pentru constituirea unei secţii lingvistice, respectiv 75 elevi în ciclul primar, după cinci ani de la deschidere şi 84 în ciclul secundar, după şapte ani de la deschidere. Elevii şcolilor europene se pot înscrie la secţiile deja existente sau la secţia naţională.

Secţiunile lingvistice naţionale pot fi deschise şi fără respectarea acestor criterii, în condiţiile în care cheltuielile aferente se suportă de către statul care solicită deschiderea.

Programele de învăţământ ale diferitelor secţii lingvistice sunt identice, cu excepţia limbii materne.

Bacalaureatul european este recunoscut în toate ţările membre, dar şi în anumite ţări, precum Elveţia şi Statele Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici