Copiii învaţă ce este iubirea la ora de religie. Profesoară: „Ora de religie este o valoare”

  • Ora de religie modelează o generaţie viitoare iubitoare, respectuoasă şi integră.
  • Despina spune că ora de religie te învaţă să îţi iubeşti aproapele.
  • Elevii învaţă la ora de religie să fie mai buni.
926 afișări
Imaginea articolului Copiii învaţă ce este iubirea la ora de religie. Profesoară: „Ora de religie este o valoare”

Copiii învaţă ce este iubirea la ora de religie. Profesoară: „Ora de religie este o valoare”

Orele de religie dezvoltă latura emoţională a copilului. Prin aceste ore, el învaţă să fie mai iubitor, mai respectos şi integru.
 
Mario are 13 ani, iar ora de religie l-a învăţat să îşi respecte şi să îşi iubească părinţii. 
 
„Am învăţat că trebuie să ne iubim semenii şi am mai învăţat, la ora de religie, că trebuie să ne respectăm unii pe alţii şi să ne iubim”, a spus Mario, elev.
 
Mario nu este singurul care consideră ora de religie utilă. Despina este clasa a-IX-a şi îţi spune că ora de relgie i-a dat curaj. 
 
„În primul rând, ora de religie, biserica nu doar ne învaţă despre iubirea faţă de Iisus, ne învaţă despre iubirea faţă de aproapele nostru. Aş putea spune că iubirea necesită o anumită conduită, un comportament, o iubire pe care o demonstrăm prin sinceritate, respect şi încredere acordată persoanelor de lângă noi”, a spus Despina Modolici, elevă.
 
Profesorii de religie, la rândul lor, depun mult efort la ore. Ei încearcă să le insufle copiilor încă de mici cât de importante sunt principiile morale.
 
Julieta, de exemplu, este profesoră de relgie de 28 de ani. „Ora de religie este o valoare. Copiii nu regăsesc nicăriei altundeva, în sistemul de educaţie, valori aşa cum găsesc la ora de religie. Aş putea să vă spun că la ora de relgie copilul învaţă să fie bun, în primul rând. Nicio disciplină nu învaţă bunătatea”, a spus Julieta, profesoară de religie.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici