Copil cu piciorul rupt, tratat pentru contuzie. Disperată că micuţul plângea de câteva zile, mama a plecat cu el la Spitalul „Grigore Alexandrescu”

Mama unui băiat de 3 ani, din Ploieşti, acuză personalul Spitalului de Pediatrie din oraş că nu i-au consultat cum ar fi trebuit copilul care plângea din cauza durerii la picior, după ce a căzut, şi l-au trimis acasă cu tratament pentru contuzie, deşi acesta avea piciorul rupt.

5503 afișări
Imaginea articolului Copil cu piciorul rupt, tratat pentru contuzie. Disperată că micuţul plângea de câteva zile, mama a plecat cu el la Spitalul „Grigore Alexandrescu”

Copil cu piciorul rupt, trimis acasă cu tratament pentru contuzie. Disperată că micuţul plângea de câteva zile, mama a plecat la Spitalul „Grigore Alexandrescu

Mama copilului a povestit, pe pagina sa de facebook chinurile prin care a trecut băieţelul de 3 ani, după ce a căzut şi s-a lovit la un picior, în 14 februarie.

“Dată fiind starea lui de plâns continuu şi văzând că nu mai poate să meargă, decid să merg cu el la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti. Ajunşi la spital, ni se face o foaie de interne (din care se poate vedea clar că nu conţine parafa medicală, iar semnătura este scrisă de asistentă) şi se efectuază cu greu o radiografie. După efectuarea radiografiei şi sosirea rezultatului, doamna asistentă o sună pe doamna doctor (...). Din spusele asistentei medicale este doar o contuzie, ea nu vede nimic grav. Menţionez clar că în tot acest timp, copilul nu este văzut, consultat de niciun medic de la urgenţe, nimic. Consultaţia are loc telefonic, cu sfatul de a da nurofen şi de e reveni luni la control (care control, nu ştiu)”, a scris Alina Constantin, pe facebook.

Cum starea copilului nu s-a îmbunătăţit, patru zile mai târziu, mama a revenit cu copilul la spital, însă, spune aceasta, nu a fost consultat.

“Luni, 18.02.2019, revin speriată la spital, cu copilul în braţe plângând, care refuză mâncarea şi să mearga pe jos, cu piciorul vizibil umflat. Menţionez, din nou, că de această data nu am fost primită, copilul nu a fost consultat, medicul de gardă nu coboară, pentru o contuzie. Asistentele pun copilul sa meargă, observă că ceva are la picior, dar nu, nu deranjează medicul de gardă. Insist ca cineva să vadă copilul, aştept o oră pe hol, le rog insistent să-mi vadă cineva copilul, că nu mai rezist cu el, să-l vad cum plânge la mine în braţe. Asistenta (că m-am săturat să le zic doamne), spune că dacă doamna doctor nu este, nu poate să mă vadă nimeni, şi-mi spune că nu mă poate ajuta, că nu poate deranja medicul (de gardă, probabil). Mă rog, efectiv, să facă ceva copilului. Nimic”, mai povesteşte mama copilului.

Disperată că micuţul plângea de câteva zile, femeia a plecat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, unde a aflat că băieţelul are o fractură şi există riscul să fie supus şi unei operaţii, având în vedere că a stat multe zile netratat corespunzător.

“La Spitalul Grigore Alexandrescu se fac mai multe radiografii, copilul este consultat şi tratat aşa cum ar fi fost normal şi la spitalul din Ploieşti. Medicii sunt uimiţi de faptul că vin din Ploieşti şi, în acelaşi timp, de faptul că nimeni nu a văzut o fractură aşa mare, că până şi eu care nu am studii de specialitate pot vedea cu ochiul liber. Da, fractură, se pune tot picioruşul în ghips, iar dacă nu trece în trei săptămâni, operaţie, că a stat prea mult cu piciorul netratat”, a mai scris Alina Constantin.

Întrebat despre situaţia prezentată de ploieşteancă, managerul Spitalului de Pediatrie Ploieşti, Cătălin Vişean, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a demarat verficări în acest caz, precizând, însă, primul diagnostic, din 14 februarie, a fost pus de medic, nu de asistentă.

“A venit pe 14 februarie, la ora 16.00. Medicul era sus, pe secţie, i-a spus asistentei să-i fie făcută radiografie, iar apoi medicul a văzut radiografia, a dat diagnosticul de contuzie şi a sunat asistenta. Nu a mai coborât, se procedează aşa pentru a scurta timpii de aşteptare. A fost chemat copilul la control luni, între orele 9 şi 12 însă a fost adus la 20, când medicul respectiv nu mai era în program şi i s-a spus că revină a doua zi. Acum facem verficări să vedem ce s-a întâmplat”, a declarat Vişean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici