Copil de doi ani, în stare gravă la spital după ce şi-a răsturnat o oală cu apă clocotită pe cap

Un copil în vârstă de doi ani, din localitatea vasluiană Armăşoaia, a ajuns în stare gravă la spital după ce şi-a răsturnat de pe sobă o oală cu apă clocotită pe cap, într-un moment în care a fost lăsat nesupravegheat de către părinţi.

107 afișări
Imaginea articolului Copil de doi ani, în stare gravă la spital după ce şi-a răsturnat o oală cu apă clocotită pe cap

Copil de doi ani, în stare gravă la spital după ce şi-a răsturnat o oală cu apă clocotită pe cap (Imagine: Shutterstock)

Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, copilul a suferit arsuri grave, în special la faţă şi la mâini, după ce, lăsat nesupravegheat de către părinţi, a tras peste el un vas cu apă clocotită aflat pe soba din bucătărie.

Alarmată de strigătele de durere ale fiului, mama a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a solicita intervenţia unei ambulanţe.

"În urma evaluării făcute de echipajul medical deplasat la intervenţie, s-a stabilit că pacientul a suferit arsuri de gradul doi pe 27 la sută din suprafaţa corpului. Chiar dacă nu pare mult, orice arsură de peste 10 la sută la un copil şi, mai ales, la nivelul feţei, este una gravă", a declarat luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Odată stabilizat, copilul a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici