Copil de şase ani împuşcat mortal de un adolescent (Video)

Un copil de şase ani a fost împuşcat mortal, joi după-amiază, cu o armă de vânătoare, de un adolescent de 14 ani, din localitatea Tătuleşti, judeţul Olt, în timp ce se jucau. Din primele cercetări a reieşit că cei doi copii, care sunt vecini, se jucau cu arma de vânătoare a tatălui băiatului de 14 ani, iar la un moment dat adolescentul a acţionat trăgaciul armei îndreptate spre copilul de şase ani, care a murit pe loc în urma împuşcăturii.

139 afișări
Imaginea articolului Copil de şase ani împuşcat mortal de un adolescent (Video)

Copil de şase ani împuşcat mortal de un adolescent

Potrivit comisarului şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, cei doi copii s-au jucat câteva ore la calculator, iar apoi cel mare, de 14 ani, i-a propus băieţelului să se joace cu arma de vânătoare a tatălui său.

"Băiatul cel mare a descuiat cutia în care se afla arma tatălui său şi a luat-o, apoi a îndreptat-o spre copilul de şse ani şi a tras, acesta murind pe loc", a declarat comisarul Claudia Radu.

La ora actuală, copilul de 14 ani este în stare de şoc şi nu poate relata coerent ceea ce s-a întâmplat, iar ancheta arată că tatăl adolescentului are permis de port-armă pentru arma de vânătoare respectivă.

Tatăl adolescentului care a împuşcat un copil este agent de pază la Primăria Tatuleşti

Tatăl adolescentului de 14 ani este agent de pază la Primăria Tatuleşti, judeţul Olt, şi deţinea arma legal, dar poliţiştii anchetează acum dacă a respectat condiţiile legale de păstrare a puştii cu care fiul său a provocat accidentul mortal.

Primele concluzii ale anchetei desfăşurate de poliţişti şi procurori în comuna Tatuleşti, judeţul Olt, arată că băiatul care l-a împuşcat, din greşeală, în cap, pe prietenul sau mai mic, a cunoscut locul unde tatăl său avea armă de vânătoare.

Procurorii fac cercetări pentru a stabili dacă tatăl copilului, care lucrează că agent de pază la primăria din Tatuleşti şi care deţinea arma legal, a respectat regimul armelor şi muniţiilor în sensul respectării condiţiilor de păstrare a puştii.

Potrivit comisarului Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt, adolescentul de 14 ani ştia unde ţinea tatăl său ascunse cheile de la cutia sigilată în care era arma de vânătoare. Le-a luat, a scos arma şi a dorit să îi arate prietenului sau mai mic puşca, aceasta s-a descărcat, rănindu-l mortal pe minorul A.F., în vârstă de 6 ani şi jumătate, din Piteşti, aflat la bunici, în comuna Tatuleşti.

"Autorul faptei, V.P., în vârstă de 14 ani, este elev în clasa a VIII-a la şcoala din Scorniceşti. Nu putem şti exact ce s-a întâmplat între cei doi copii şi nici dacă era sau nu glonţ pe ţeava pustii ori adolescentul a pus ele însuşi gloanţe. Trebuie să aflăm şi unde era cheia de la cutia sigilată în care se află arma. Anchetatorii trebuie să mai stabilească şi dacă adolescentul avea sau nu discernământ atunci când şi-a împuşcat prietenul mai mic.", a declarat comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Video Stirileprotv.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici