Copil mort la Spitalul Municipal Olteniţa, unde a ajuns cu o rană la picior

Un copil în vârstă de opt ani care a ajuns, vineri seară, la Spitalul Municipal Olteniţa, cu o plagă la genunchi, a murit, duminică, în unitatea medicală, iar părinţii acestuia îi acuză de malpraxis pe medici.

524 afișări
Imaginea articolului Copil mort la Spitalul Municipal Olteniţa, unde a ajuns cu o rană la picior

Copil mort la Spitalul Municipal Olteniţa, unde a ajuns cu o rană la picior (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit directorului interimar al Spitalului Municipal Olteniţa, Liliana Petculescu, copilul a suferit o rană la picior şi a fost adus vineri în unitatea medicală, unde i s-a aplicat o atelă gipsată.

Ulterior, copilul a fost trimis acasă, iar duminică a revenit la spital pentru control.

"În momentul în care a revenit în spital pentru control copilului i s-a făcut rău, era palid, iar echipa medicală a constatat că acesta a intrat în comă. În jurul orei 16.00, copilul a fost intubat şi resuscitat şi a decedat în jurul orei 17.30. Nu înţeleg ce s-a întâmplat, poate a fost vorba despre o embolie cerebrală. Echipa medicală a făcut tot ceea ce prevede protocolul în asemenea situaţii, dar copilul nu a mai putut fi salvat ", a declarat Petculescu.

Potrivit acesteia, copilul a fost dus la morga Spitalului Judeţean din Călăraşi, iar în cursul acestei zile se aşteaptă rezultatul necropsiei.

Direcţia de Sănătate Publică din Călăraşi a început o anchetă în acest caz.

Familia copilului îi acuză de malpraxis pe medici, afirmând că băiatul era "perfect sănătos" în momentul în care a fost internat şi că avea o simplă rană la genunchi, după ce a căzut în parc şi s-a lovit.

Unchiul copilului a spus că băiatului i s-a făcut rău, duminică, imediat ce medicii i-au pus o soluţie perfuzabilă cu antibiotic.

Poliţia Călăraşi a declanşat o anchetă în acest caz.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, Poliţia municipiului Olteniţa a fost sesizată de către conducerea spitalului din localitate că la Camera de Gardă Pediatrie a murit un copil, iar rudele acestuia provoacă scandal.

"La faţa locului au mers agenţi de siguranţă publică şi poliţişti de investigaţii criminale, care au constatat că băiatul de opt ani a fost adus, duminică, la Camera de Gardă Pediatrie, diagnosticul principal menţionat în fişa de spitalizare de zi fiind «sindrom dispeptic», iar diagnosticul secundar fiind «traumatism genunchi stâng suturat». Conform declaraţiilor verbale ale medicului de gardă şi ale medicului primar cardiologie, precum şi a datelor înscrise în fişa de spitalizare de zi, duminică, la ora 16.15, starea generală a copilului s-a alterat brusc, fiind făcute manevre de resuscitare cardio-respiratorii timp de o oră şi 15 minute, iar la ora 17.30 a fost declarat decesul", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Călăraşi, inspector Ramona Tudor.

Ea a precizat că poliţiştii fac sesizări pentru stabilirea condiţiilor în care a survenit decesul copilului.

Un caz similar s-a înregistrat la sfârşitul lunii mai la Spitalul Judeţean din Slatina, unde un copil în vârstă de nouă ani a murit la patru zile după ce a fost adus la unitatea medicală pentru a i se trata o fractură la antebraţul stâng.

În acest caz, conducerea spitalului a decis desfacerea contractelor de muncă ale celor doi medici care l-au tratat pe copil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici