Copilul care s-a înecat cu un bob de fasole respiră fără aparate, dar prognosticul rămâne rezervat

Copilul de doi ani din judeţul Gorj, care a fost adus în stare critică, vineri seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, după ce s-a înecat cu un bob de fasole, respiră fără ajutorul aparatelor, de duminică dimineaţă, însă medicii rămân rezervaţi cu privire la şansele lui de supravieţuire.

67 afișări
Imaginea articolului Copilul care s-a înecat cu un bob de fasole respiră fără aparate, dar prognosticul rămâne rezervat

Copilul care s-a înecat cu un bob de fasole respiră fără aparate, dar prognosticul rămâne rezervat (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit medicului primar de la Secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, cel care l-a operat pe copil, starea acestuia se menţine critică.

"L-am deconectat de la aparate în această dimineaţă, dar nu este nicio schimbare. Este foarte somnoros şi nu este bine. Aşteptăm să vedem dacă apare vreo schimbare. Vrem să vedem cum reacţionează la stimuli să vedem dacă reacţionează atunci când îl mişcăm", a spus medicul Bogdan Fănuţă.

În prezent, copilul este internat în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

Alin Constantin Dumitru a fost adus din comuna Turburea la Târgu Jiu, apoi transferat la unitatea medicală din Craiova cu o ambulanţă, după ce mama sa a cerut ajutor la 112.

"Curăţam fasole acasă ca să pun o oală la fiert şi m-am trezit cu el dintr-o dată plângând. L-am sunat pe soţul meu şi mi-a spus să mai aştept că poate îi trece, dar nu s-a oprit din plâns şi atunci am sunat după salvare pentru că nu ştiam ce să mai fac", a declarat mama băiatului.

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, copilul a fost adus de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu la o unitate medicală din Craiova, medicii gorjeni nedispunând de un bronhoscop care să îi ajute într-o asemenea situaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici