Copilul care şi-a ucis mama cu ciocanul a avut discernământ

Şeful Institutului de Medicină Legală Iaşi, Vasile Astărăstoae, a declarat, marţi, presei că băiatul în vârstă de 13 ani acuzat că şi-a ucis mama cu mai multe lovituri de ciocan a avut discernământ, verdictul membrilor comisiei de expertiză psihiatrică în acest caz fiind trimis procurorilor.

48 afișări
Imaginea articolului Copilul care şi-a ucis mama cu ciocanul a avut discernământ

Copilul care şi-a ucis mama cu ciocanul a avut discernământ (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Vasile Astărăstoae a afirmat că, potrivit expertizei psihiatrice, băiatul "nu are tulburări de natură psihotică, iar în plus nu are şi nu simulează afecţiuni de natură psihică", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Acelaşi document mai arată că, în momemtul comiterii crimei, copilul a avut discernământ.

"Am făcut un fel de autopsie psihologică, ca să vedem factorii care au dus la săvârşirea unui astfel de gest. A durat foarte mult pentru că este vorba despre un gest de o gravitate şi o raritate deosebite la un minor. Expertiza este blindată, putem merge cu ea la orice tribunal din lume", a mai spus Vasile Astărăstoae.

Procurorii ieşeni au confirmat că au primit, marţi, concluziile expertizei psihiatrice efectuată în cazul băiatului acuzat că şi-a ucis mama, aceştia urmând să stabilească, împreună cu şefii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Iaşi, dacă băiatul se va întoarce în familie sau dacă va fi internat într-un centru special.

Un elev în clasa a VII-a, de la un liceu de elită din Iaşi, este acuzat că în 12 iulie şi-a omorât mama cu mai multe lovituri de ciocan, în timp ce aceasta se afla la calculator.

În faţa procurorilor, băiatul şi-a recunoscut fapta, el spunând că nu poate explica de ce a comis acest gest, recunoscând însă că avusese totuşi o controversă cu mama sa, întrucât nu l-a lăsat să plece de acasă.

Mama băiatului era profesoară de geografie la un liceu din Iaşi, iar tatăl lucrează la un spital din Iaşi. Copilul nu poate răspunde în faţa legii, pentru ca are sub 14 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici