Copilul ucis de asistentul maternal, înmormântat în satul natal al mamei

Înmormântarea lui Laurenţiu Rostaş, copilul de patru ani care a murit în timp ce se afla în grija unei asistente maternale din Bistriţa, va avea loc, marţi, în Reteag, satul natal al mamei lui, şi va fi făcută de bunicii din partea mamei.

44 afișări
Imaginea articolului Copilul ucis de asistentul maternal, înmormântat în satul natal al mamei

Marcela Făgărăşan (Imagine: Mediafax Foto)

Viceprimarul Bistriţei, George Avram, a declarat, luni, că bunicii copilului au aflat din presă că Primăria Bistriţa îl va înmormânta pe micuţ pe cheltuiala sa şi s-au prezentat la prima oră a dimineţii de luni la Primărie să spună că doresc să-l ducă la Reteag, localitatea de baştină a mamei lui.

"Noi nu am ştiut că are bunici. Sunt doi oameni în vârstă care ne-au spus să-i ajutăm cu documentele dacă putem şi cu o maşină care să transporte sicriul. Aşa că facem tot ce putem să-i ajutăm. Am obţinut deja tot ce ne trebuie de la Parchet ca să eliberăm certificatul de deces şi ce mai putem face e să le dăm o maşină ca să ducă acasă sicriul”, a declarat Avram.

Potrivit sursei citate, înmormântarea micuţului va avea loc la Reteag, marţi, la ora 13.00.

Asistenta maternală Marcela Făgărăşan a fost reţinută, joi seară, de către poliţişti, după ce s-a stabilit că unul din cei doi copii pe care îi avea în grijă a murit în urma unor rele tratamente pe care i le-ar fi aplicat. Subinspectorul Raluca Moldovan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, a declarat că iniţial femeia a spus că băiatul, în vârstă de patru ani, a murit fiindcă era bolnav, dar medicii au descoperit pe corpul lui urme de arsuri de ţigară, urechea tăiată şi organele genitale secţionate cu foarfeca.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud a declarat că raportul medico legal arată că băieţelul a murit prin asfixiere cu un bol alimentar. Potrivit sursei citate, asistenta maternală, care era beată, i-a dat copilului să mănânce cu forţa, iar acesta s-a sufocat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici