Coreea de Nord îşi întăreşte armata şi ar putea efectua un test nuclear

  • Preşedintele din Coreea de Nord, Kim Jong Un, a ordonat întărirea armatei pentru a „copleşi orice forţă ostilă”.
  • Experţii occidentali se tem că ordinul ar putea fi urmat de un test nuclear, primul din ultimii cinci ani, potrivit Sky News.
325 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord îşi întăreşte armata şi ar putea efectua un test nuclear

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a promis să consolideze capacităţile de apărare ale ţării, a relatat presa de stat.

Preşedintele „a examinat şi aprobat o chestiune importantă privind furnizarea unei garanţii militare pentru consolidarea în continuare a apărării ţării", a anunţat agenţia oficială de ştiri a Nordului, KCNA.

Anunţul a fost făcut la finalul unei reuniuni de trei zile care a fost urmărită îndeaproape de specialiştii din occident din cauza temerilor că ţara ar putea lansa primul său test nuclear din ultimii cinci ani. Oficialii americani şi sud-coreeni au avertizat că acest lucru s-ar putea întâmpla „în orice moment".

„Kim a subliniat necesitatea ca întreaga armată să consolideze în orice mod capacităţile puternice de autoapărare pentru a copleşi orice forţe ostile", a mai anunţat KCNA.

Agenţia a mai relatat despre faptul că Ri Pyong Chol, care a condus dezvoltarea rachetelor pentru Coreea de Nord, a fost ales vicepreşedinte al puternicei Comisii Militare Centrale. Mass-media de stat a publicat, de asemenea, o fotografie a unor înalţi oficiali în cadrul unei reuniuni cu o hartă care părea a fi a coastei de est a peninsulei coreene.

La începutul lunii iunie, Coreea de Nord a lansat opt rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în cel de-al 18-lea test al său din acest an, provocând o lansare reciprocă din partea SUA şi a Coreei de Sud. Testele efectuate de Nord în 2022 au inclus noi rachete hipersonice, rachete balistice intercontinentale şi o rachetă cu rază scurtă de acţiune care ar putea fi proiectată pentru arme nucleare.

Relaţiile diplomatice dintre Coreea de Nord şi America au intrat în impas din 2019, de când Donald Trump a avut două întâlniri cu liderul nord-coreean. Preşedintele Joe Biden a declarat că este deschis la discuţii cu Kim Jong Un dacă acesta este „sincer şi serios".

SUA doresc semne de dezarmare din partea dictatorului, dar Coreea de Nord refuză să facă astfel de paşi atât timp cât sancţiunile rămân la nivelul actual.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici