Corlăţean: Împiedicarea votului la referendum ar putea fi sancţionată de CEDO

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a făcut, miercuri, un apel către români să-şi exercite dreptul de vot, avertizând că împiedicarea exercitării acestui drept, prin orice mijloace, ar putea fi sancţionată de CEDO şi ar putea avea consecinţe juridice, politice şi financiare.

862 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Împiedicarea votului la referendum ar putea fi sancţionată de CEDO

Titus Corlăţean (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Avem o datorie de a lansa public un apel către cetăţenii României, de a-şi folosi liberul exerciţiu al dreptului la vot pentru că orice împiedicare, prin orice mijloace, a exercitării acestui drept de a-şi exprima votul reprezintă şi o potenţială încălcare şi a unor tratate internaţionale ratificate de România, şi aici mă refer în primul rând la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Ori, o eventuală încălcare a Convenţiei Europene ar putea fi constatată la Curtea Europeană şi ar putea însemna o condamnare a României, nu a unui partid politic sau a altuia, cu consecinţe politice, juridice şi financiare, care evident ar trebui imputate celor care recurg la astfel de acţiuni", a spus Corlăţean, la Palatul Victoria.

Premierul Victor Ponta a cerut, miercuri, autorităţilor locale să informeze populaţia asupra faptului că împiedicarea sub orice formă a dreptului la vot reprezintă o infracţiune şi să acţioneze "extrem de dur" dacă au probe sau primesc sesizări legate de astfel de fapte.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici