Corlăţean pledează pentru includerea României în programul Visa Waiver

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, s-a întâlnit, duminică, cu o delegaţie a Congresului Statelor Unite ale Americii, demnitarul român rugând grupul de prieteni pentru România să susţină adoptarea unei noi legislaţii care să facă posibilă includerea ţării noastre în programul Visa Waive.

278 afișări
Imaginea articolului Corlăţean pledează pentru includerea României în programul Visa Waiver

Titus Corlăţean (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Ministerul Justiţiei (MJ) informează că ministrul Titus Corlăţean a primit, duminică, o delegaţie a Congresului Statelor Unite ale Americii, formată din Michael Turner (R- OH), preşedinte al "Caucus-ului pentru România" (Grupul de prieteni) din cadrul celui de al 112-lea Congres, Phil Gingrey (R-GA) şi Loretta Sanchez (D-CA), co-preşedinte al "Caucus-ului pentru România" (Grupul de prieteni).

La întâlnire au participat ambasadorul Statelor Unite, Mark Gitenstein, şi secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, Simona Maya Teodoroiu.

"În cadrul discuţiilor a fost evocată relaţia politică strânsă de cooperare între România şi Statele Unite, fundamentată în prezent pe noul Parteneriat Strategic pentru Secolul XXI încheiat la 13 septembrie 2011, la Washington. Au fost evocate aspecte de ordin strategic ale relaţiilor bilaterale, inclusiv demersul pentru implementarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite, precum şi cooperarea bilaterală deosebită între cele două ţări, aşa cum este şi cea din domeniul Justiţiei", arată MJ.

În cursul discuţiilor a fost subliniat interesul companiilor americane de a fi prezente într-o formă tot mai consistentă pe piaţa românească.

Ministrul Justiţiei a făcut o prezentare a măsurilor întreprinse de noul Guvern de la Bucureşti pentru consolidarea climatului favorabil mediului de afaceri, a măsurilor promovate pentru implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie şi a celor din domeniul politicilor de integritate.

Totodată, ministrul Justiţiei a adresat rugămintea ca membrii "Grupului de prieteni pentru România" din cadrul Congresului Statelor Unite să susţină adoptarea unei noi legislaţii care să facă posibilă includerea României în programul Visa Waiver, ceea ce va permite cetăţenilor români să beneficieze de un regim de liberă circulaţie similar cu cel al majorităţii cetăţenilor Uniunii Europene.

"Titus Corlăţean a subliniat demersurile concrete realizate de autorităţile de la Bucureşti, cu sprijinul ambasadei Statelor Unite, pentru asigurarea respectării criteriilor stabilite de legislaţia americană din domeniu, aflată în vigoare la acest moment, menţionând în acelaşi timp şi semnificaţia politică a soluţionării acestei chestiuni pentru cetăţenii unui stat partener strategic şi aliat fidel al Statelor Unite", mai arată sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici