Coronavirus: Doar unul din trei elevi din lume se va întoarce la şcoală la jumătatea lunii septembrie

  • Doar unul din trei elevi din lume va reveni la şcoală la jumătatea lunii septembrie, arată UNESCO.
  • Două treimi dintre ei vor rămâne acasă, ”în incertitudine” din cauza pandemiei de coronavirus.
  • Din totalul de 1,5 miliarde de preşcolari şi elevi de gimnaziu din întreaga lume, 900 de milioane se întorc, de obicei la şcoală, între august şi octombrie,
1217 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Doar unul din trei elevi din lume se va întoarce la şcoală la jumătatea lunii septembrie

Profimedia

Doar unul din trei elevi din lume va reveni la şcoală la jumătatea lunii septembrie, în timp ce două treimi dintre ei vor rămâne acasă, ”în incertitudine” din cauza pandemiei de coronavirus, arată UNESCO într-un comunicat de presă, citat de Le Figaro.
 
Din totalul de 1,5 miliarde de preşcolari şi elevi de gimnaziu din întreaga lume, 900 de milioane se întorc, de obicei la şcoală, între august şi octombrie, ceilalţi având un calendar şcolar diferit (ianuarie-noiembrie, martie- Decembrie etc.).
 
Aproximativ 128 de milioane au început deja un nou an şi 433 de milioane, din 155 de ţări, ar trebui să facă acelaşi lucru în următoarele săptămâni, în total 561 de milioane de elevi, specifică organizaţia Naţiunilor Unite pentru educaţie, ştiinţă şi cultură. 
 
Dar un miliard de elevi din lume sau două treimi din ei, rămân ”fără şcoală sau într-o situaţie de incertitudine”, subliniază UNESCO, în ziua în care mai multe şcoli din Europa şi-au reluat cursurile.  
 
În plus, ”mai mult de jumătate din cei 900 de milioane de elevi care încep noul an şcolar sunt aşteptaţi să urmeze şcoala la distanţă, total sau parţial. Şi majoritatea acestor cursanţi şi familiile lor aşteaptă în continuare indicaţii clare cu privire la ce să ne aşteptăm la începutul anului şcolar 2020-21, cu doar câteva săptămâni înainte de data programată”.
 
UNESCO indeamnă autorităţile din domeniul educaţiei să asigure o întoarcere rapidă la şcoală, luând în acelaşi timp măsuri pentru sănătatea şi siguranţa elevilor şi a personalului şcolii. ”Criza educaţiei este încă la fel de gravă”, a declarat Audrey Azoulay, directorul general al UNESCO, potrivit comunicatului de presă.
 
Câteva generaţii sunt ameninţate de închiderea şcolilor, care afectează sute de milioane de elevi de câteva luni. Aici există o urgenţă educaţională globală,” a adăugat Audrey Azoulay.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici