Coronavirus: Ţara în care site-ul poliţiei s-a prăbuşit sub avalanşa de denunţuri

  • Prea multe sesizări, încă din primele 24 ore
  • Poţi denunţa şi magazinele care cresc nejustificat preţurile
2120 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Ţara în care site-ul poliţiei s-a prăbuşit sub avalanşa de denunţuri

Coronavirus: Ţara în care site-ul poliţiei s-a prăbuşit sub avalanşa de denunţuri

Istoria i-a învăţat pe români să aibă o părere proastă despre pârâcioşi, însă un vechi proverb ne sugerează că ”paza bună trece primejdia rea”. Iar în noua situaţie creată de epidemie, un denunţ poate salva vieţi.

Un site creat de poliţia din Noua Zeelandă pentru a raporta încălcări ale ordinelor de izolare a avut un succes atât de mare, încât s-a prăbuşit ieri la doar câteva ore după ce a intrat online, au declarat pentru AFP autorităţile. Arhipelagul Pacificului de Sud tocmai a început o fază de izolare de patru săptămâni, pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

Neozeelandezilor li s-a cerut să stea acasă şi să păstreze doi metri distanţă faţă de alţii, dacă îşi părăsesc casele. Şeful poliţiei din Noua Zeelandă, Mike Bush, a declarat că site-ul www.police.govt.nz/105support, a fost atât de consultat încât s-a prăbuşit temporar. ”Am primit 4.200 de rapoarte de la oameni care au crezut că alţii nu s-au conformat normelor de izolare”, a spus Bush.

"Aceasta arată cât de hotărâţi sunt neozeelandezi sunt pentru a se asigura că toată lumea respectă liniile directoare." Printre infracţiunile raportate s-a numărat o petrecere de aproximativ 60 de persoane la o pensiune pentru excursionişti din Queenstown, un oraş turistic de pe Insula de Sud, precum şi mai multe cazuri de călători care îşi continuă excursiile de camping, în ciuda cerinţei de izolare.

Prim-ministrul Jacinda Ardern şi-a încurajat de asemenea compatrioţii să folosească acest site, în special pentru a denunţa magazinele care ar profita de situaţie pentru a-şi umfla preţurile. Noua Zeelandă, cu o populaţie de aproximativ cinci milioane de locuitori, a înregistrat 552 de cazuri confirmate de Covid-19, inclusiv o persoană care a murit din cauza virusului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici