Coronavirusul se joacă cu mintea ta. Celulele infectate le afectează şi pe cele sănătoase

  • O echipă internaţională de cercetători a studiat coronavirusul pe mini-creiere cultivate în laborator
  • Descoperirile arată că celulele infectate se replică
  • Celulele cerebrale de lângă cele infectate mor din cauza lipsei de oxigen
  • Studiile arată că undeva între 30% şi 84% dintre pacienţi au simptome neurologice
3184 afișări
Imaginea articolului Coronavirusul se joacă cu mintea ta. Celulele infectate le afectează şi pe cele sănătoase

Coronavirusul se joacă cu mintea ta. Celulele infectate le afectează şi pe cele sănătoase

Noile cercetări arată modul în care coronavirusul preia controlul producţiei de celule din creier ca să se replice.  Astfel, celulele cerebrale infectate încep să producă copii ale virusului. În urma acestui proces, infecţia aspiră oxigenul din celulele de lângă cele pe care le-a invadat şi apoi le omoară.

Dr. Akiko Iwasaki, imunolog la Universitatea Yale, şi echipa ei au folosit „organoizi” din creierul uman - creiere mici cultivate în laborator, fabricate din celule stem umane - şi şoareci pentru a studia invazia coronavirusului în timp real.

Mai mult, foarte mulţi pacienţi s-au plâns de oboseală şi dureri musculare.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici