Corpul de Control al MAI verifică modul în care s-a gestionat scandalul din Piaţa Constituţiei

Corpul de Control al MAI şi structurile de control ale Poliţiei Române şi Jandarmeriei Române verifică, luni, modul în care a fost gestionat scandalul din Piaţa Constituţiei, pentru prevenirea unor evenimente similare. MAI a dispus suplimentarea dispozitivului de ordine publică pentru această zonă.

1697 afișări
Imaginea articolului Corpul de Control al MAI verifică modul în care s-a gestionat scandalul din Piaţa Constituţiei

Corpul de Control al MAI verifică modul în care s-a gestionat scandalul din Piaţa Constituţiei

„Având în vedere evenimentele petrecute în ultimele 48 de ore în Piaţa Constituţiei, secretarul de stat pentru ordine şi siguranţă publică al MAI a dispus ca o comisie formată din specialişti ai Corpului de Control al MAI şi ai structurilor de control din IGPR şi IGJR să înceapă o verificare privind modul de gestionare a ordinii şi siguranţei publice în zona respectivă a Capitalei, pentru prevenirea unor astfel de evenimente. Piaţa Constituţiei este un loc de atracţie turistică, un punct de întâlnire al tinerilor, dată fiind vecinătatea cu Palatul Parlamentului, o zonă în care în mod frecvent au loc spectacole sau aniversări. Acest perimetru necesită implicit o atenţie sporită din partea forţelor de ordine publică”, se arată într-un comunicat transmis de MAI.

Potrivit documentului, cerificarea va avea în vedere evaluarea managementului activităţii de ordine publică de la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, pentru dimensionarea dispozitivului de ordine publică. Acesta ar trebui să asigure siguranţa stradală şi protecţia cetăţenilor, precum şi să se găsească acele cauze şi împrejurările care au dus la scandalul în urma căruia un om a murit.

Totodată, de luni, conducerea MAI a dispus suplimentarea dispozitivului de ordine publică pentru zona Piaţa Constituţiei.

În funcţie de rezultatul verificărilor, MAI anunţă că vor fi dispuse şi alte măsuri.

Un bărbat a murit şi un altul a fost rănit în urma unui conflict care a avut loc în Sectorul 5 al Capitalei, cazul fiind investigat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de Serviciul Omoruri.

Scandalul de luni dimineaţă din Piaţa Constituţiei a degenerat după ce mai multe persoane s-au bătut cu bâte şi săbii, poliţiştii găsind în faţa Palatului Parlamentului şi un pistol neletal, au precizat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici