Corupţia, mai răspândită în universităţile private decât în cele publice

Corupţia este mai răspândită în universităţile private decât în cele publice consideră studenţii chestionaţi în raportul "Barometrul calităţii-2009", lansat, joi, de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

27 afișări
Imaginea articolului Corupţia, mai răspândită în universităţile private decât în cele publice

Corupţia, mai răspândită în universităţile private decât în cele publice (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, 68 la sută dintre studenţii chestionaţi cu privire la răspândirea fenomenului corupţiei la nivelul învăţământului universitar au răspuns că acesta este mult şi foarte mult răspândit în universităţile private, în timp ce 60% dintre tineri au opinat că fenomenul este mai întâlnit în universităţile publice.

Totodată, 25% dintre studenții chestionaţi consideră corupţia ca fiind răspândită mult şi foarte mult în facultatea în care studiază şi numai 30% în universitatea unde învaţă.

"Aceste date generează două implicaţii. Şi anume că universităţile private ar fi mai corupte, în general, decât cele publice. Studenții respondenţi sunt mult mai virulenţi în relaţia cu celelalte universităţi/facultati decât sunt în relaţie cu propria universitate/facultate. Totuşi, se constată că de multe ori răspunsurile nu se bazează pe constatări proprii, ci pe cazuri de care au cunoştinţă «din auzite», iar, alteori, răspunsurile sunt influențate de modul în care sunt formulate întrebările", potrivit raportului ARACIS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici