Costoiu: Nimeni nu are dreptul să spună unei persoane cărui Dumnezeu să se roage

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, a declarat miercuri, la o dezbatere, că este nevoie de o educaţie solidă în privinţa pluralismului religios şi că "nimeni şi nimic nu are dreptul să intervină să spună unei persoane cum să se roage, cărui Dumnezeu să se roage".

109 afișări
Imaginea articolului Costoiu: Nimeni nu are dreptul să spună unei persoane cărui Dumnezeu să se roage

Mihnea Costoiu (Imagine: Raul Stef/ Mediafax Foto)

Costoiu a mai spus că România este la nivel european din punct de vedere al libertăţii cultelor religioase, însă, din nefericire, mai sunt ţări unde libertatea religioasă este de neconceput. "Deşi legislaţia este suficientă pentru asigurarea unui climat religios confortabil pentru prevenirea şi sancţionarea oricăror abateri, este nevoie de o aplecare mult mai serioasă a guvernelor şi a reprezentanţilor cultelor religioase asupra educaţiei permanente cu privire la înţelegerea şi acceptarea realităţilor şi beneficiilor pluralismului religios la nivel global. Este necesară acceptarea pluralismului religios, şi nu doar tolerarea celorlalţi", a declarat ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, la dezbaterea cu tema "Legislaţie, religie şi libertate. O abordare în contextul globalizării", organizată la Parlament de Asociaţia Conştiinţă şi Libertate şi Comisia Juridică din Camera Deputaţilor.

Potrivit lui Costoiu, pentru discreditarea anumitor minorităţi, unii dintre liderii religioşi din diferite zone ale lumii "folosesc uneori un limbaj specific peiorativ, acoperind chiar definiţii învechite, care mustesc de stereotipuri".

Demnitarul a mai spus, cu acelaşi prilej, că fără o educaţie solidă în privinţa libertăţii religioase se poate ajunge la "stereotipuri, prejudecăţi şi excluderea minorităţilor religioase din viaţa socială".

În opinia sa, libertatea religioasă este deasupra oricărei ţări şi este de dorit ca fiecare naţiune să facă toate eforturile pentru a o proteja. "Legătura dintre om şi divinitate este individuală, însoţită de o responsabilitate individuală. Nimeni şi nimic nu are dreptul să intervină să spună unei persoane cum să se roage, cărui Dumnezeu să se roage", a ţinut să sublinieze Costoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici