Cota de inundaţie pe râul Prut, depăşită la intrarea în ţară

Cotele râului Prut au crescut, miercuri dimineaţă, cu 1,98 de metri, potrivit măsurătorilor făcute de lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoşani, iar la intrarea râului în ţară cota de inundaţie de 470 de centimetri a fost depăşită cu 103 centimetri.

230 afișări
Imaginea articolului Cota de inundaţie pe râul Prut, depăşită la intrarea în ţară

Cota de inundaţie pe râul Prut, depăşită la intrarea în ţară (Imagine: Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

Astfel, miercuri dimineaţă la ora 8.00 în punctul pluviometric Oroftiana, la intrarea Prutului în ţară, cota de inundaţie (470 centimetri) a fost depăşită cu 103 centimetri, după ce la ora 03.00 cota râului Prut era, în acelaşi punct pluviometric, de 375 de centimetri.

Tendinţa este în continuare de creştere a cotelor, dar nu cu aceeaşi rapiditate, precizează reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Botoşani, care menţionează că dacă de la ora 5.00 la ora 6.00 cotele au crescut cu 47 de centimetri, de la ora 7.00 la ora 8.00 creşterea a fost de 13 centimetri.

Apa ieşită din matcă a inundat doar locurile joase din lunca Prutului şi în prezent nu există riscul ca gospodăriile localnicilor să fie inundate.

Două echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al judeţului Botoşani şi Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Suharău, Hudeşti, Darabani, Păltiniş şi Rădăuţi Prut monitorizează situaţia şi scot utilajele din balastiere şi animalele aflate la păşunat în lunca Prutului, se menţionează într-un comunicat al SGA.

În prezent, SGA Botoşani face din oră în oră măsurători ale cotelor râului Prut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici