Covasna: Tăbliţe bilingve distribuite localnicilor într-o campanie pentru folosirea limbii maghiare

Asociaţia Tinerilor Maghiari din Ardeal (EMI), filiala Covasna, distribuie şi în acest an localnicilor tăbliţe bilingve cu inscripţii precum "Parcare interzisă" sau "Câine rău", în cadrul unei campanii de promovare a folosirii limbii maghiare.

113 afișări
Imaginea articolului Covasna: Tăbliţe bilingve distribuite localnicilor într-o campanie pentru folosirea limbii maghiare

Covasna: Tăbliţe bilingve distribuite localnicilor într-o campanie pentru folosirea limbii maghiare (Imagine: Shutterstock)

Preşedintele Asociaţiei Tinerilor Maghiari din Ardeal (EMI) Covasna, Mihaly Istvan, a declarat marţi că asociaţia va continua şi în acest an campania începută anul trecut pentru a promova în rândul localnicilor folosirea limbii maghiare.

Potrivit lui Mihaly, anul trecut au fost distribuite localnicilor 1.200 de tăbliţe bilingve, în limbile română şi maghiară, cu inscripţii precum "Parcare interzisă - Parkolni tilos" sau "Câine rău - Harapós kutya", însă interesul pentru campanie a fost ridicat, motiv pentru care aceasta este continuată şi în acest an, când au fost realizate două mii de plăcuţe similare.

În plus, EMI Covasna va distribui instituţiilor şi unităţilor comerciale alte trei mii de plăcuţe de interior, bilingve, cu inscripţii precum "Intrare", "Ieşire" şi "Fumatul interzis".

Potrivit lui Mihaly Istvan, voluntarii vor începe distribuirea plăcuţelor din luna octombrie.

Campania pentru promovarea în rândul localnicilor a folosirii limbii maghiare a fost începută anul trecut, când EMI Covasna a făcut un sondaj şi a realizat peste 2.000 de fotografii cu inscripţii din oraş, constatând că, în ceea ce priveşte folosirea limbii maghiare, cele mai multe probleme sunt la tăbliţele amplasate de proprietarii particulari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici