Covid-19, în una dintre zonele turistice din România: Reprezentanţii HoReCa fac propuneri pentru reducerea riscului de contaminare

Reprezentanţii Asociaţiei „Breasla Cârciumarilor Braşoveni” vor elabora un set de propuneri în privinţa modului prin care se pot reduce riscurile de contaminare cu virusul SARS CoV-2. Decizia a fost luată în urma unei întâlniri a proprietarilor de restaurante şi cafenele cu autorităţile locale.

1121 afișări
Imaginea articolului Covid-19, în una dintre zonele turistice din România: Reprezentanţii HoReCa fac propuneri pentru reducerea riscului de contaminare

Covid-19, în una dintre zonele turistice din România: Reprezentanţii HoReCa fac propuneri pentru reducerea riscului de contaminare

Prefectul judeţului Braşov, Mihai Cătălin Văsii, şi directorul executiv al DSP Braşov, Andrea Neculau au avut marţi o întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei „Breasla Cârciumarilor Braşoveni”. Cu această ocazie, reprezentanţii asociaţiei au adus în discuţie posibilitatea introducerii obligativităţii de a se purta masca de protecţie în toate spaţiile publice, atât interioare, cât şi exterioare, precum şi găsirea unei modalităţi de a se limita numărul maxim de clienţi permis simultan în interiorul unei unităţi de alimentaţie publică.

„Sunt propuneri pe care le avem şi noi în analiză, ca şi altele, precum limitarea şi mai mult a numărului de participanţi la petrecerile care se fac în diverse ocazii, dar abordarea noastră a fost să acţionăm gradual şi să ne menţinem în zona în care putem avea o capacitate de control măcar acceptabilă, suficiente instrumente de a veghea la respectarea măsurilor şi de a pedepsi încălcarea lor. Nu dorim să impunem restricţii doar de dragul restricţiilor şi să blocăm activităţi economice. Orice măsură restrictivă trebuie să îşi arate eficienţa în lupta cu pandemia, altfel o luăm degeaba. De aceea, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nu acţionăm decât după ce analizăm foarte bine situaţiile şi punem în balanţă efectele pozitive şi negative ale fiecărei decizii asupra comunităţii”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Directorul DSP Braşov, Andrea Neculau, a explicat faptul că evoluţia cazurilor de infectare cu SARS CoV-2 în municipiul şi în judeţul Braşov este determinată de transmitere comunitară, ceea ce face mai dificil de gestionat situaţia. De aceea instituţiile publice şi firmele trebuie să ia măsuri suplimentare şi să colaboreze cât mai eficient.

Totuşi, din analizele autorităţilor locale a reieşit faptul că restaurantele şi cafenelele din Braşov nu au fost identificate drept surse directe de infectare cu coronavirus şi, în consecinţă, nu au fost considerate factori de risc.

În finalul întâlnirii, s-a convenit ca Asociaţia „Breasla Cârciumarilor Braşoveni” să elaboreze un set de propuneri în privinţa modului prin care se pot reduce riscurile de contaminare în domeniul HoReCa. Soluţiile descoperite vor fi analizate atât de DSP, cât şi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În judeţul Braşov, rata de incidenţă este de 1,58.

Conform graficelor judeţul Braşov se află pe a 14 poziţie ca şi incidenţă crescută, după Bucureşti care are 2.87, Iaşi cu 1.96 şi Cluj cu 1.69 îmbolnăviri la mia de locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici