COVID-19: Ţară superdezvoltată, de 2 ori mai mică decât România şi cu 150% mai mulţi morţi. Cum se explică?

  • Suedia are o populaţie de 10 milioane şi a raportat circa 380 de decese cauzate de COVID-19
  • Ţara scandinavă nu a restricţionat circulaţia oamenilor
18736 afișări
Imaginea articolului COVID-19: Ţară superdezvoltată, de 2 ori mai mică decât România şi cu 150% mai mulţi morţi. Cum se explică?

COVID-19: Ţară superdezvoltată, de 2 ori mai mică decât România şi cu 150% mai mulţi morţi. Cum se explică?

Rata mortalităţii în Suedia creşte mai rapid decât în orice altă scandinavă, ceea ce pune presiune pe guvernul acestei ţări, care până acum a abordat o atitudine mai degrabă pasivă în raport cu pandemia.

Experimentul suedez a stârnit uimire în rândul celorlalte state, dat fiind că ţara scandinavă a ales să nu închidă şcolile, restaurantele sau cafenelele. În timp ce alte state au restricţionat circulaţia, premierul suedez Stefan Loftwen s-a bazat pe simţul civic al suedezilor, pentru a combate efectele pandemiei, scrie Bloomberg.

După o săptămână de la luarea acestei decizii, Lofven se confruntă cu efectele negative. Într-un interviu publicat sâmbătă de cotidianul Dagens Nyheter, Lofven a anunţat că statul suedez s-ar putea confrunta cu mii de decese, iar criza ar putea dura câteva luni, şi nu câteva săptămâni.

În ciuda faptului că se bazează pe un sistem medical bine pus la punct, sâmbătă, numărul de decese raportate de Suedia a ajuns la 373. Ţara are o populaţie de10 milioane de oameni, de circa două ori mai mică decât România. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici