Craiova: O tânără a fost împuşcată în cap de fiul unui poliţist

O tânără în vârstă de 19 ani, din judeţul Dolj, a fost împuşcată în cap, joi, cu o armă de vânătoare, de către fiul unui poliţist din municipiul Craiova, la locuinţa acestuia.

353 afișări
Imaginea articolului Craiova: O tânără a fost împuşcată în cap de fiul unui poliţist

Craiova: O tânără a fost împuşcată în cap de fiul unui poliţist (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Alexandra Iancu (19 ani), din comuna Celaru, împuşcată în cap accidental cu o armă de vânătoare de fiul unui poliţist de la Secţia 1, este absolventă a clasei a XII-a la un liceu din Craiova, ea venind în municipiu pentru a susţine examenele pentru bacalaureat.

Potrivit tatălui tinerei, ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, Alexandra Iancu plecase din comuna Celaru spre Craiova joi dimineaţă, în jurul orei 8.30.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, comisarul Adrian Căpraru, apelul la serviciul unic de urgenţă 112 a fost făcut de sora lui Cristian Ionuţ Dinu (20 ani), tânărul care a împuşcat-o accidental în cap pe Alexandra Iancu.

"În momentul în care Poliţia a ajuns la faţa locului au găsit-o pe tânără întinsă în pat", a declarat comisarul Adrian Căpraru.

La ora transmiterii acestei ştiri, tânărul a fost ridicat de poliţişti şi dus la Secţia 1 Craiova pentru a fi audiat chiar de către colegii tatălui său.

Poliţiştii au fost sesizaţi, joi dimineaţă, în jurul orei 10.55, prin apelul unic de urgenţă, că într-o locuinţă, situată pe strada Jieţului, din Craiova, s-a auzit o împuşcătură.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, comisarul Adrian Căpraru, poliţiştii au ajuns la faţa locului la două minute după sesizare.

"Acolo au găsit o tânără de 19 ani, împuşcată în cap cu o armă de vânătoare, de calibru 5,6 milimetri, deţinută legal de către tatăl băiatului. Din primele verificări, s-a stabilit că tânăra, din comuna Celaru, care locuia cu chirie în locuinţa tânărului de 20 de ani, de pe strada Jieţului, din Craiova, a fost împuşcată accidental, în timp ce băiatul transporta  arma de vânătoare dintr-o cameră în alta, iar aceasta i-a căzut din mână şi s-a descărcat accidental, lovind-o pe tânără", a declarat Căpraru.

În urma incidentului, tânăra a fost dusă imediat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, Alexandra Iancu intrând de două ori în stop cardiorespirator. În prezent, tânăra se află internată la Secţia de Terapie Intensivă.

Anchetatorii au stabilit că tatăl băiatului, Nelu Dinu, poliţist la Secţia 1 Craiova, deţine legal arma.

Potrivit anchetatorilor, Cristian Ionuţ Dinu este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi pentru vătămare corporală gravă.

Poliţiştii au stabilit că arma cu care s-a tras este o armă de tir UMC de calibru 5,6 milimetri, cu glont cu pulbere explozivă. Principalul aspect pe care Poliţia îl cercetează la ora actuală este de ce arma avea glonţ pe ţeavă", a declarat comisarul Adrian Căpraru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici