Craiova: Un mort şi doi răniţi grav după ce o maşină a fost lovită de o locomotivă

Un bărbat şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au ajuns în stare gravă, joi seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, după ce maşina în care se aflau a fost lovită în plin, la o trecere de cale ferată, de o locomotivă care ieşea de pe poarta Combinatului Chimic Doljchim.

53 afișări
Imaginea articolului Craiova: Un mort şi doi răniţi grav după ce o maşină a fost lovită de o locomotivă

Craiova: Un mort şi doi răniţi grav după ce o maşină a fost lovită de o locomotivă (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj a fost solicitat, joi seară, să intervină pentru a acorda primul ajutor pasagerilor unui autoturism Dacia izbit de locomotiva unui tren care ieşea pe poarta combinatului Doljchim.

La faţa locului, echipajele Ambulanţei şi ale SMURD au constatat decesul unei persoane rămase încarcerată şi rănirea gravă a altor două persoane, care au fost duse imediat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Potrivit inspectorului Claudiu Dumitru de la Biroul Poliţiei Rutiere Craiova, accidentul s-ar fi produs din vina şoferului, care nu s-a asigurat la trecerea peste o cale ferată semnalizată prin "Crucea Sf. Andrei".

Mecanicul de locomotivă, Aurel Davalciuc, susţine că, deşi a observat maşina, nu a mai avut timp să oprească pentru a evita tragedia.

Potrivit martotilor, victimele lucrau la o societate de prelucrare a lemnului aflată în aproprierea Combinatului Doljchim.

În urma impactului, maşina în care se aflau cele trei persoane a fost târâtă pe o distanţă de peste 30 de metri, bucăţi din maşină fiind întinse pe şinele de cale ferată.

Pompierii militari sosiţi la faţa locului au asigurat zona întrucât exista riscul ca maşina să explodeze, fiind dotată cu o instalaţie de gaz GPL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici