Craioveanul Samir Sprânceană, ridicat de procurorii DIICOT pentru fraude cu carduri bancare

Craioveanul Samir Sprânceană a fost ridicat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), fiind suspectat de fraude cu carduri bancare, au declarat marţi pentru MEDIAFAX surse judiciare.

135 afișări
Imaginea articolului Craioveanul Samir Sprânceană, ridicat de procurorii DIICOT pentru fraude cu carduri bancare

Craioveanul Samir Sprânceană, ridicat de procurorii DIICOT pentru fraude cu carduri bancare (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Samir Sprânceană, care intenţiona să iasă din ţară, a fost ridicat la Timişoara, alături de alte trei persoane, au precizat sursele citate.

Craioveanul Samir Sprânceană şi alţi cinci complici ai acestuia au fost acuzaţi într-un dosar penal pentru rambursări ilegale de TVA. Aceştia au fost acuzaţi de procurorii DIICOT de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declaraţii, spălare de bani şi crimă organizată.

Sprânceană şi complicii săi ar fi constituit un grup infracţional organizat cu scopul obţinerii de rambursări ilegale de TVA. În baza unor documente false, grupul infracţional ar fi solicitat şi obţinut, în perioada iulie 2003 - octombrie 2004, aproximativ 660 de miliarde de lei prin intermediul mai multor societăţi.

În iulie 2008, 36 de funcţionari publici de la Direcţia Finanţelor Dolj au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru prejudicierea bugetului de stat cu peste 30 de milioane de euro în cazul unor rambursări ilegale de TVA către firmele lui Jenică Boerică, Samir Sprânceană şi Ion Fotescu.

Potrivit procurorilor, în perioada 2001-2004, cele 36 de persoane, în calitate de funcţionari ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj (şefi de serviciu, inspectori, respectiv consilieri) ar fi avizat, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu şi ar fi întocmit sau semnat procesele verbale prin care s-a propus rambursarea ilegală a TVA, în urma controalelor efectuate la 42 de societăţi comerciale din judeţul Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici