Credincioşii catolici sărbătoresc Floriile

Aproximativ 2.500 de credincioşi catolici şi nu numai au participat la procesiunea anuală de Sărbătoarea Floriilor, organizată în Bucureşti, care a început duminică, la ora 14.00, la Biserica Franceză "Sacre Coeur" şi care s-a încheiat la Catedrala "Sfântul Iosif".

85 afișări
Imaginea articolului Credincioşii catolici sărbătoresc Floriile

Credincioşii catolici sărbătoresc Floriile (Imagine: Mediafax Foto)

În fruntea procesiunii tinerii au purtat "Crucea Jubileului 2000", iar credincioşii şi preoţii au cântat "Mântuitorului care intră triumfal în Ierusalim", ei purtând ramuri în mâini.

Procesiunea s-a derulat pe Bulevardul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, strada General Berthelot şi s-a încheiat la Catedrala "Sfântul Iosif", în jurul orei 15.00.

"Vor fi prezenţi peste 2.000 de credincioşi (inclusiv foarte mulţi tineri) din toate parohiile romano-catolice din Bucureşti, toţi preoţii din parohiile bucureştene, călugări şi călugăriţe din comunităţile religioase locale, ministranţii (slujitorii care îi ajută pe preoţi la altar), arhiepiscopul - Mitropolit Ioan Robu şi episcopul Auxiliar Cornel Damian", informa, vineri, Arhiepiscopia Româno-Catolică.

Credincioşilor catolici li s-au alăturat, în timpul procesiunii de duminică, şi ortodocşi, jandarmii apreciind că sunt peste 2.500 de persoane la acest eveniment.

"Este o ocazie de exprimare a credinţei şi de unitate cu toţii creştinii din România şi din lumea întreagă. În Catedrala «Sf. Iosif», în timpul Sfintei Liturghii, un tânăr va citi un fragment din Mesajul pe care Papa Benedict al XVI-lea l-a trimis tinerilor din lumea întreagă cu această ocazie", preciza Arhiepicopia Româno-Catolică.

Duminica Floriilor a catolicilor a coincis cu "Ziua Mondială a Tineretului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici