Credincioşii s-au îmbulzit la sfinţirea Bisericii "Adormirea Maicii Domnului" din Vatra Luminoasă, oficiată de PF Daniel

Credincioşii care au venit, duminică dimineaţă, la Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din cartierul bucureştean Vatra Luminoasă s-au îmbulzit şi au încercat să forţeze gardurile de protecţie pentru a putea ajunge în lăcaşul de cult la slujba de sfinţire oficiată de Patriarhul Daniel.

998 afișări
Imaginea articolului Credincioşii s-au îmbulzit la sfinţirea Bisericii "Adormirea Maicii Domnului" din Vatra Luminoasă, oficiată de PF Daniel

Credincioşii s-au îmbulzit la sfinţirea Bisericii "Adormirea Maicii Domnului" din Vatra Luminoasă, oficiată de PF Daniel (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Câteva sute de persoane participă la slujba de sfinţire a bisericii din cartierul Vatra Luminoasă. În momentul în care credincioşii prezenţi la slujbă au fost lăsaţi să intre în biserică, mulţi au dorit să ajungă în lăcaşul de cult, moment în care s-a produs o îmbulzeală.

În urma incidentului, unei femei i s-a făcut rău, iar o alta a căzut pe jos, împinsă de cei care forţau gardurile de protecţie pentru a ajunge în biserică.

Jandarmii aflaţi la faţa locului au reuşit să refacă gardul de protecţie, iar un echipaj medical i-a acordat îngrijiri medicale femeii căreia i s-a făcut rău.

La ora transmiterii acestei ştiri, Patriarhul Daniel oficiază slujba de sfinţire a Bisericii cu hramul "Adormirea Maicii Domnului".

Majoritatea celor care au venit la slujbă au rămas în zona împrejumuită cu garduri de protecţie. La finalul slujbei, credincioşii vor primi, potrivit tradiţiei, pânză sfinţită, folosită la târnosirea lăcaşului de cult şi vor putea să treacă prin sfântul altar. La târnosirea unei biserici le este permis şi femeilor să intre în altar.

Slujitorii bisericii au pregătit peste acest eveniment 10.000 de bucăţi de pânză, care vor fi împărţite credincioşilor. Pânza a fost sfinţită în cadrul unei slujbe religioase speciale, aceasta fiind îmbibată cu agheasmă mare de la Bobotează, ceară de albine şi miresme.

Parohia "Vatra Luminoasă" a fost înfiinţată în anul 2003, iar piatra de temelie a fost aşezată în anul 2004. Parohia desfăşoară mai multe activităţi sociale, iar în apropiere funcţionează un centru educaţional pentru copii cu vârste între 8 şi 14 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici