Creşele din Braşov se redeschid de miercuri, după aproape o lună şi jumătate de când s-au închis

  • Toate cele opt creşe din Braşov, la care sunt înscrişi 514 copii, se redeschid, de miercuri, după aproape o lună şi jumătate, a anunţat, marţi, Primăria oraşului.
  • Toţi angajaţii au fost testaţi cu teste antigen.
709 afișări
Imaginea articolului Creşele din Braşov se redeschid de miercuri, după aproape o lună şi jumătate de când s-au închis

Creşele din Braşov se redeschid de miercuri, după aproape o lună şi jumătate de când s-au închis

Începând de miercuri, toate cele opt creşe din municipiul Braşov îşi vor relua activitatea, după programul obişnuit, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 16.00, potrivit anunţului făcut de Primăria Braşov.

„În ultimele zile s-a făcut curăţenia şi dezinfecţia tuturor spaţiilor interioare din cele 8 creşe, astfel că acestea sunt pregătite pentru începerea activităţii. În cursul zilelor de luni şi marţi, 7-8 decembrie, cei 194 de angajaţi care îşi desfăşoară activitatea în creşe au fost testaţi, prin utilizarea testelor rapide antigen”, spun reprezentanţii Primăriei.

Rezultatele testelor au fost negative pentru toţi angajaţii.

Primăria Braşov mai anunţă că după începerea activităţii, în cazul în care vor fi angajaţi care au simptome specifice infecţiei cu COVI-19, aceştia vor fi izolaţi şi li se va face testarea antigen.

Pe toată perioada activităţii, angajaţii vor purta măşti de protecţie, indiferent dacă intră sau nu în contact direct cu copiii.

Încă de vineri, viceprimarul Flavia Boghiu a solicitat Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) redeschiderea creşelor din municipiul Braşov, începând cu data de 9 decembrie, în urma discuţiilor cu reprezentanţii Serviciului de Administrare Creşe, dar şi cu cei ai SVSU şi ai Direcţiei de Asistenţă Socială. După ce a obţinut acordul Grupului de suport tehnic pentru asistenţă medicală de urgenţă în caz de epidemii, CLSU a aprobat propunerea viceprimarului.

Practic, de miercuri se vor putea întoarce la creşă toţi cei 514 copii înregistraţi la 27 octombrie, ultima dată în care creşele au fost deschise.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici